Zwolle

Om 12:00 uur rijden we richting Kampen waar dit weekend straatmuziek op het programma staat. De reis gaat voorspoedig en tegen 14:00 uur zetten we de camper neer op de camperplaats in Kampen. Dat is zeker geen gezellig plekje op de parkeerplaats van de turnhal. Omdat we weinig in de camper zullen zijn en het op loopafstand is van het centrum van Kampen moet het maar voor een keer. Daarnaast zijn de dichtbij gelegen campings nog niet open. We betalen € 7.00 bij de parkeerautomaat voor 24 uur.

Camperplaats Kampen
Zwolle

We laden de fietsen uit en fietsen 17 km naar het centrum van Zwolle. Daar komen we om 15:00 uur aan. We starten met een bezoekje aan Museum de Fundatie. Een prachtig gebouw waar oud en nieuw elkaar fantastisch aanvullen. Alleen het gebouw zelf is al en lust voor het oog. We hebben gratis toegang met onze museumjaarkaart.

Museum de Fundatie

In het museum is momenteel een tentoonstelling van Neo Rauch.Hij maakt schilderijen waarvan men zegt dat het lijkt of het dromen zijn. Daar zijn we het mee eens. In één schilderij zitten zoveel verschillende onderwerpen die niet met elkaar te rijmen zijn dat het eigenlijk alleen in een droom zou kunnen voorkomen. Wel bijzonder !

Neo Rauch

De vaste collectie is klein maar met van Gogh, Jan Cremer, Mondriaan en Paul Citroen. We bezoeken het museum op onze eigen manier en na een uurtje zijn we er doorheen. Leuk ! Het gebouw zelf is zoals gezegd ook een plaatje van binnen met onder andere een mooi uitzicht over de stad vanuit de koepel.

Uitzicht over de stad
Mooie combi met oude bouwstijl

Na het museum drinken we een m,eer dan goede bak koffie met zelf nog betere appeltaart bij Espressobar Maling. Aanrader ! Daarna slenteren we op ons gemak door het centrum.

Zwolle

We kopen verder niets en tegen 18:00 uur stappen we op de fiets terug naar Kampen. ‘s-Avonds lopen we nog een rondje door de stad waar het koopavond is. Morgen weer verder op zoek naar Bach in the Subways

Geef een reactie