#2 | Baden in de Oostzee

Samenvatting

De eerste dag van de reis naar Scandinavië. Een dagje rijden door Duitsland. We overnachten in Grossenbrode en duiken nog even onder in de opgewarmde Oostzee.

Vertrek

We vertrekken om 08:30 uur en worden uitgezwaaid door Tim. Doel vandaag is Lubeck. De koningin onder de Hanzesteden. Met 550 km is dat een uurtje of 7 als het goed is. Vlak voor de grens komt Laura tot de ontdekking dat het vlees thuis nog in de diepvries ligt. We hebben alles bij ons (Contrabas, strijkstok, bladmuziek…..) maar het vlees ligt nog thuis. We maken dus een een tussenstop in Enter voor koffie, croissants en Albert Heijn.

Enter

Na de break rijden we verder. Duitsland blijft een nachtmerrie als het om de autobahn gaat. Wanneer zijn al die wegwerkzaamheden nu eens een keer klaar ? Bij Bremen is het net als vorig jaar een drama. Stilstaand verkeer. We besluiten dus maar om te rijden dwars door de stad heen. Uiteindelijk komen we rond 17:00 uur aan in Lübeck. Buiten is het 31’C. We besluiten dus maar door te rijden naar het strand.

We zetten de camper op Wohnmobilhafen Grossenbrode. Een nette camperplaats voor € 14 per nacht met wat kleine plaatsen. Grotere plaatsen zijn er op de camping zelf. Wij staan er maar voor een nachtje dus we vinden het prima.

Wohnmobilhafen Grossenbrode

Vanaf de camperplaats is het 5 minuten lopen naar het strand. Het is een typisch noord Duits strand strandstoelen zoals we dat ook al hebben gezien op Borkum. Best een leuk gezicht. Grossenbrode is een rustige badplaats met vooral families en ouderen. Dat passen we dus prima tussen 🙂 Je treft hier in ieder geval geen hossende jongelui aan en campings met bierkratten. Het is allemaal een beetje netjes.

De Oostzee

We (nou ja Rik en Laura) nemen een duik in de Oostzee en we eten een broodje visburger.

Wurst und Bier (uiteindelijk werd het vis zonder bier)

‘s-avonds lopen wen rondje langs de boulevard. Van een dorp kun je hier niet spreken. Grossenbrode bestaat namelijk voor 100% uit appartementen. Op het strand is het rustig. Gelukkig kun je je wel omkleden in een houten schuurtje. Stel je voor dat iemand je blote billen ziet 🙂

Privacy gegarandeerd

Geef een reactie