#12 | Fietsen naar Ånghellervatn

Samenvatting

We parkeren de camper en fietsen naar Ånghellervatn over een mooie geasfalteerde weg. Het is een pittige klim. We overnachten in Egersund en hebben een prachtig uitzicht op de zee.

Vrieskou

Als we ‘s-morgens wakker worden in Suleskard ligt er ijs op de campingtafel. Wij hebben er niets van gemerkt maar koud was het dus wel. Met het zonnetje erbij is het heerlijk weer en kunnen we gewoon buiten van ons ontbijtje genieten.

We rijden een klein stukje en parkeren de camper in Haugen zodat we een tochtje op de fiets kunnen maken naar het Ånghellervatn.

Wat een fraai parkeerplekje !

We fietsen over een nette geasfalteerde privé weg langs prachtige natuur tot we helemaal aan het ende van de weg zijn.

Mooie hé?

Deze regio is waarschijnlijk in de winter erg druk. Lauglaufen en andere wintersporten zijn hier duidelijk populair. Er zijn dus ook veel campings met heel veel vaste plaatsen die nu allemaal onbewoond zijn.

Vanzelfsprekend weer met de nodige watervallen
Camping zoeken

Na de fietstocht rijden we door. We willen vandaag niet zo ver rijden. Halverwege Tonstad staan we in dubio. Een leuke camping aan de rivier of nog een klein stukje verder rijden? We kiezen voor het laatste. In Tonstad bekijken we vervolgens een camping maar dat vinden we niets. We rijden verder maar vervolgens blijkt dat er tot Egersund nagenoeg geen camping of camperplaats te vinden is. Zelf een plekje in de vrije natuur is lastig. We rijden dus verder dan we eigenlijk willen. Uiteindelijk komen wel op een mooi plekje uit: Bobilparkering Nordre Eigerøy. Een camperplaats aan zee zonder voorzieningen. Voor € 15 kun je er een nachtje staan. Op het bord bij de ingang staat dat je € 30 moet betalen als je niet betaald 🙂 We zien echter niemand die langskomt of komt controleren. Vanzelfsprekend betalen we netjes zoals we dat altijd doen. Een klein stukje terug is er een camping van waarschijnlijk dezelfde eigenaar. Daar zijn wel voorzieningen.

Wat een plekje weer !

‘s-Avonds doen we een dappere poging om naar de vuurtoren te lopen. Dat blijkt toch ietsje verder dan verwacht dus halverwege staken we de strijd en besluiten we de volgende dag een nieuwe poging te doen op de fiets.

Wel mooi

Geef een reactie