Tivoli Gardens

Samenvatting

We rijden van Duitsland naar Denemarken en nemen de pont bij Puttgarden. ‘s-Middags zien we de parade in Tivoli Gardens, het amusementspark in het centrum van Kopenhagen.

Met de ferry

De dag start met een ochtend run van 3,75 km langs de boulevard.Dat wil zeggen: Robert-Jan loopt hard. De rest heeft smoesjes. Het is een prachtige ochtend met een mooie lucht boven de Oostzee. Dat is lekker opstaan.

Gooood morning !

Na ontbijt, douchen en veel getreuzel vertrekken we om 10:00 uur richting Denemarken. We hebben geboekt voor de pont van 13:00 uur maar we gaan het gewoon proberen. En dat lukt. We komen aan om 11:00 uur, checken in, en de boot vaart weg. Beter kan het niet. Top geregeld hier. Onder de inspirerende klanken van “Sailing home” van Rod Stewart varen we naar Denemarken. Wat hebben al die maatschappijen toch met dat idiote nummer?

Sailing from Home
Stadscamping

Na anderhalf uren rijden komen we aan op DCU-Copenhagen Camp Absalon. Een prima stadscamping voor een bezoek aan Kopenhagen. Je kan kiezen uit Stop en Go, Een ruime standaard campingplaats op grind, een hele ruime camperplaats met gras of uit een normale plek op de camping. Het is maar 30 minuten fietsen naar het centrum maar je kunt ook met de metro. Prima allemaal !

DCU-Copenhagen Camp Absalon
Tivoli Gardens

We stappen op de fiets voor een middag vertier en vermaak in Tivoli Gardens. Het park midden in het centrum van Kopenhagen met tuinen, kermis, optredens en heel veel eten. Bij Tivoli kun je een kaartje kopen zonder attracties. Ideetje voor andere parken lijkt mij want wij gaan natuurlijk niet in de ziekmakende bewegende tonnen staal.

Hi, welcome to Tivoli

We slenteren door het park dat dateert uit 1843. De stijl is apart en erg leuk. De attracties zijn heftig en voor alles wat niet zo heftig is oubollig 🙂 Dat laatste past dus beter bij onze leeftijd.

Hoezo oubollig ?

Ter ere van het 175 jarige bestaan is er dagelijks een parade. Dus maken we ons op voor alweer de tweede parade in een jaar. Het moet toch niet gekker worden maar het is best wel leuk.

Pipo
heb ik nou contact ?
Een beetje gevoelige snaar
Daar is ook een standbeeld van

Na de parade bezoeken we het aquarium, eten we wat en drinken we bier. Om 19:00 uur is er een pantomime voorstelling. Dat zie je niet veel meer tegenwoordig. Hier wordt het druk bezocht.

Pantomime

Het is een lekker relaxed sfeertje. Je mag zitten waar je wilt en het is allemaal niet zo over-georganiseerd. Dat maakt het bezoek meer dan aantrekkelijk. Om 20:30 fietsen weer terug naar de camping na een lekker dagje.

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog