Bachdag Amersfoort

De Bachdag in Amersfoort bestaat uit 67 korte en meest gratis optredens. Het begint op vrijdag en duurt tot en met zondag. De meeste optredens zijn op zaterdag. Er zijn 18 verschillende locaties verdeeld over het centrum. Er is dus voldoende keuze en er is voor elk wat wils. We lopen na aankomst meteen door naar ons eerste optreden in de Oud Katholieke kerk aan ‘t Zand 13.

De oude katholieke kerk
James Oesi

In de klerk is een optreden van James Oesi. Een contra bassist. Hij speelt een paar prachtige nummers van Bach. Na afloop weet ik wel weer waarom ik niet zo graag in een kerk zit. Wat een beroerde bankjes daar. Gelukkig maakte het optreden dat weer helemaal goed.

James Oesi

We slenteren door Amersfoort. Wat is dat eigenlijk een schitterende stad met de vele grachtjes, poorten, bruggetjes en winkeltjes. Omdat het inmiddels lunchtijd is pakken we een terrasje voor een heerlijk broodje bij Sloop. Na de lunch lopen we naar de volgende locatie.

Mooi plaatje zo
Vespucci kwartet

In de Elleboogkerk speelt het Vespucci kwartet. De elleboogkerk is in 2007 afgebrand en inmiddels weer gerestaureerd. Het is een mooie ruime locatie geworden voor concerten en optredens maar persoonlijk vind ik het dak niet echt passend bij deze kerk. Smaken verschillen. Het is druk bij het optreden van Vespucci kwartet. De stukken die zij spelen zijn heel anders dan die van James Oesi. Het is allemaal heel licht en luchtig. Ik noem het gepingelpangel en vind het een paar nummertjes leuk. Daarna wordt het mij een beetje teveel van het goede.

Vespucci kwartet
Daniel van der Hoeven

We gaan vervolgens verder naar ons derde en laatste concert in de Sint Aegtenkapel. Daar speelt Daniel van der Hoeven op de vleugel. Het is akelig warm binnen en omdat we een afspraak hebben met een oud collega kunnen we ook maar een klein deel bijwonen.

Daniel van der Hoeven

Halverwege verlaten we dus dit concertje en lopen we naar Grand Café Vyssotski waar we hebben afgesproken met een oud collega. Begin oktober zitten we heerlijk buiten op het terras aan het bier en de bitterballen. Wat een waanzinnig lekker weekendje zo !

Het blog van het hele weekend kunt u hier lezen

2 gedachten over “Bachdag Amersfoort

  • 28 oktober 2018 om 17:26
   Permalink

   Dag hans, Stuur mij even je mailadres via het menu “contact” Dan voeg ik het handmatig toe. Ik kan het nl niet reproduceren

   Beantwoorden

Geef een reactie