Bachdag Amersfoort

Wakker worden van de koeien

Vandaag is er de Bachdag in Amersfoort. Met een contrabassist in huis en in de camper moeten we daar natuurlijk naar toe. ‘s-Morgens worden we gewekt door de koeien die vlak langs de camper lopen en natuurlijk precies daar even moeten laten weten dat zij wel al wakker zijn. Boehoeee. Maar goed, de zonsopgang is prachtig en het het is heerlijk weer.

Mooi zonnetje

Jammer van al dat verkeerslawaai van de A1. We zitten daar ruim 500 meter vanaf maar het is best wel storend. Zonde want de locatie is fantastisch mooi.

Naar Amersfoort

Na een ontbijtje buiten in de warme oktober zon stappen we op de fiets richting Amersfoort. Via Achterveld komen we aan in Amersfoort waar we de fietsen netjes kunnen stallen in de gratis bewaakte fietsenstalling aan het begin van de Langestraat. Als je daar naar beneden gaat de fietskelder in, dan gaat je fiets via een fietsgoot. Door de borstels in die goot worden gelijk even je velgen gepoetst. Wat een leuke innovatie !

De Bachdag in Amersfoort bestaat uit 67 korte en meest gratis optredens. Het begint op vrijdag en duurt tot en met zondag. De meeste optredens zijn op zaterdag. Er zijn 18 verschillende locaties verdeeld over het centrum. Er is dus voldoende keuze en er is voor elk wat wils. We lopen na aankomst meteen door naar ons eerste optreden in de Oud Katholieke kerk aan ‘t Zand 13.

De oude katholieke kerk
James Oesi

In de klerk is een optreden van James Oesi. Een contra bassist. Hij speelt een paar prachtige nummers van Bach. Na afloop weet ik wel weer waarom ik niet zo graag in een kerk zit. Wat een beroerde bankjes daar. Gelukkig maakte het optreden dat weer helemaal goed.

James Oesi

We slenteren door Amersfoort. Wat is dat eigenlijk een schitterende stad met de vele grachtjes, poorten, bruggetjes en winkeltjes. Omdat het inmiddels lunchtijd is pakken we een terrasje voor een heerlijk broodje bij Sloop. Na de lunch lopen we naar de volgende locatie.

Mooi plaatje zo
Vespucci kwartet

In de Elleboogkerk speelt het Vespucci kwartet. De elleboogkerk is in 2007 afgebrand en inmiddels weer gerestaureerd. Het is een mooie ruime locatie geworden voor concerten en optredens maar persoonlijk vind ik het dak niet echt passend bij deze kerk. Smaken verschillen. Het is druk bij het optreden van Vespucci kwartet. De stukken die zij spelen zijn heel anders dan die van James Oesi. Het is allemaal heel licht en luchtig. Ik noem het gepingelpangel en vind het een paar nummertjes leuk. Daarna wordt het mij een beetje teveel van het goede.

Vespucci kwartet

 

Tandenborstels

We hebben ruim de tijd tot het volgende optreden dus we lopen even naar de mediamarkt voor een nieuwe elektrische tandenborstel. Ja dat moet ook gebeuren 🙂 Nou dat is nog best lastig. Tegenwoordig zijn die er dus met wifi maar ook met blue tooth. Witte tanden met blue tooth ? Een bedrag van € 200 voor een tandenborstel is mij wat te gortig. We lopen weer terug via een van de mooie poorten die Amersfoort heeft. Van een voorbijlopende gids (met zo’n parapluutje) horen we dat er nog maar 2 in Europa zijn van deze soort. Het is namelijk een dubbele poort. Okay ! Even een foto dus.

Bijzondere poort. Wij vinden hem gewoon mooi

We pakken een kop koffie die we nuttigen op de markt. Bij de bakker zijn koeken te koop met methadonsaus. Huh ??

Verslavend spul

 

Daniel van der Hoeven

We gaan vervolgens verder naar ons derde en laatste concert in de Sint Aegtenkapel. Daar speelt Daniel van der Hoeven op de vleugel. Het is akelig warm binnen en omdat we een afspraak hebben met een oud collega kunnen we ook maar een klein deel bijwonen.

Daniel van der Hoeven

Halverwege verlaten we dus dit concertje en lopen we naar Grand Café Vyssotski waar we hebben afgesproken met een oud collega. Begin oktober zitten we heerlijk buiten op het terras aan het bier en de bitterballen. Wat een waanzinnig lekker weekendje zo !

Na de borrel eten we nog even snel een frietje en fietsen we terug naar de camperplaats. Het was een afwisselend en heerlijk dagje !

 

2 gedachten over “Bachdag Amersfoort

  • 28 oktober 2018 om 17:26
   Permalink

   Dag hans, Stuur mij even je mailadres via het menu “contact” Dan voeg ik het handmatig toe. Ik kan het nl niet reproduceren

   Beantwoorden

Geef een reactie