#18 | Via Denemarken naar huis

Omdat we morgen naar Denemarken gaan, besluiten we voor het eerst deze vakantie niet te gaan rijden. We blijven dus op de camping en maken een fietstocht langs de rivier. Na al het natuurgeweld van de afgelopen twee weken is dat zelf een beetje saai 🙂

Saai ?
Saai ?
24 augustus 2016 @ Aarhus.

We pakken rustig onze spullen en rijden op ons gemak naar Langesund waar we om 12:30 aankomen. Een laatste foto van Noorwegen en om 14:30 varen we weg. Na 4 uurtjes varen zijn we weer in Hirthals.

Dag Noorwegen, we komen zeker terug !
Dag Noorwegen, we komen zeker terug !

We eten even snel een hamburger en daarna rijden we tot het donker is. We stoppen op de Aarhus camping. Daar is een quick stop en go waar je voor 13 euro kan staan. Prima als tussenstop om te slapen. De camping zelf ligt aan een drukke weg en is voor ons niet een plek waar we gewoon zouden gaan staan.

25 augustus @ Stade

We staan vroeg op en rijden over de snelweg richting Hamburg. De Tom Tom geeft file aan dus we besluiten binnendoor te rijden en de Elbe over te steken via de pont bij Gluckstadt. Dat is best leuk maar de wachttijd voor de pont bedroeg bijna een uur 🙂  Kosten voor de camper zijn overigens 20 euro.

De pont over de Elbe
De pont over de Elbe

We rijden vervolgens naar Stade. Een leuke Hanzestad met een mooie camperplaats.

Camperplaats in Stade
Camperplaats in Stade

‘S-avonds bezoeken we de stad en gaan we lekker uit eten.

Stade
Stade
26 Augustus @ Logabirum

Via binnenwegen rijden we naar Logabirum voor onze laatste nacht deze vakantie. We zetten de camper bij Müle Logabirum.  Een prima plaats.

2016-08-26 13.08.09

We bezoeken daarna Leer en dat valt een beetje tegen als je eerst Stade hebt gezien. Leer is rommelig en één groot restaurant en terras.

27 augustus 2016 @ Driehuis

Via Lelystad rijden we terug naar huis waar we de camper schoonmaken.

Schoonmaken
Schoonmaken

Het was een mooie reis waar we nog lang van zullen nagenieten. Dat neemt niet weg dat we snel weer een weekend weg gaan 🙂

Geef een reactie