Oslo

Samenvatting

We rijden helemaal naar het zuiden en brengen onderweg een kort bezoekje aan de hoofdstad Oslo. Daar zijn we nog niet geweest.

Oslo

We slapen lekker uit en rijden daarna naar Oslo voor een quick stop en visit. We parkeren de camper op de camperplaats in de jachthaven. Ruimte genoeg maar je kan alleen per dag betalen (€ 30,00). Dat doen we niet maar we parkeren er wel. We zien later wel hoe we dat oplossen. Op de fiets is het ongeveer 6 km naar het centrum. Daar lopen we de winkelstraat uit tot aan het paleis van de koning.

Oslo
Het parlement

De stad maakt op ons een relaxte indruk maar in algemeenheid is er niet zo heel veel te zien. Je zou meer verwachten van een hoofdstad. Nu moet ik eerlijk bekennen dat we ons niet echt goed hebben voorbereidt. We zullen dus vast iets over het hoofd zien. Voor ons dus prima voor een snelle stop. Vooralsnog niet iets om lang te verblijven vinden wij. We kijken nog even naar nieuwe winterjassen van Helly Hansen. Prachtige jassen maar een stukkie duurder dan in Nederland. Vreemd toch ?

Tegen 17:00 uur hebben we het dus wel gezien en fietsen we terug naar de camper. We weten niet hoe we 3 uur parkeren moeten afrekenen en er is geen receptie. We rijden dus zonder betalen weg. Niet onze werkwije normaal gesproken.

We rijden naar de Brufoss camping. Die ligt prachtig aan een van de “zalm” rivieren in het zuiden van Noorwegen. We staan met uitzicht op een stroomversnelling. Het is een lekker rustig plekje.

Brufosscamping

Helaas zien we weinig springende zalmen zoals de beheerder beloofd. Misschien zijn we er op jet verkeerde moment of in het verkeerde seizoen. Springende zalmen blijft dus nog even op onze bucketlist staan. Vervelend, moeten we nog een keer terug naar Noorwegen !

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog