Vrangfoss Sluser

Samenvatting

Vandaag gaan we naar Noorwegen. Eindelijk. Na de overtocht rijden naar de Vrangfoss sluser en maken we een mooie eerste fietstocht door dit prachtige land.

Overtocht

We checken om 08:00 uur in voor vertrek in Hirthals bij Fjordline. De goedkoopste optie die wij konden vinden. Voor € 210 naar Noorwegen en terug met twee personen en een camper van 7.40 meter valt erg mee.

Wachten voor de boot
Wachten voor de boot

Om 13:00 uur komen we aan in Langesund. Via Ulefoss rijden we naar de Vrangfoss sluizen en voelen ons direct thuis. Na elke bocht weer een spannend uitzicht. Wat is dit toch anders dan Denemarken. De Vrangfoss sluser zijn een belevenis op zich. Wat een geweld en dat vijf keer in serie met 24 meter verval.

IMG_7447
Vrangfoss sluser

Een paar kilometer verder gaan we op de Kanalcamping in Lunde staan. Daar kun je op de parkeerplaats staan voor 14 euro en op de camping voor 24 euro. Wij staan aan het water op de camping.

Kanal camping in Lunde
Kanal camping in Lunde

We eten buiten aan het water en gaan daarna fietsen. In Noorwegen zijn overal fietsroutes uitgezet. We volgen de route stroomafwaarts naar Ulefoss.

IMG_7464

Deze gaat over smalle onverharde wegen. Prima te doen op onze e-bikes of op een mountainbike, niet geschikt voor racefietsen. De route gaat uiteindelijk zelfs via de sluizen 🙂

Fietspad over de sluizen
Fietspad over de sluizen

In Ulefoss staat de oudste industrie van Noorwegen langs het kanaal. Mooie nostalgische gebouwen

Ulefoss
Ulefoss

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog