Zuidenveld

Samenvatting

Het eerste weekend van dit jaar en er ligt sneeuw in Nederland. Tijd voor een winterproef. We rijden naar Drenthe want daar ligt de sneeuw. Tijd voor een paar mooie wandelingen en voor een bezoek aan het grootste Hunebed van Nederland.

3 dagen onderweg | 491 km  gereden | 35 km gefietst

10 februari 2017 @ Borgen

We vertrekken vrijdag zo vroeg als we kunnen maar eerst moet de camper ‘ontwintert’ worden. Water en gas er weer in, voorraden er weer in. We hadden namelijk alles er toch maar uit gehaald omdat we de afgelopen 2 maanden weinig gelegenheid hadden vanwege andere verplichtingen en vakanties. Rond 12:30 uur rijden we richting de afsluitdijk maar eerst tanken we nog even lpg voor de kachel. Die hebben we waarschijnlijk wel nodig.

Het is langer rijden dan we dachten en uiteindelijk komen we rond 15:30  uur aan op natuurkampeerterrein Borger. We proberen aan de automaat te betalen maar dat lukt niet. Dan maar via de website. Dat lukt gelukkig wel.

Natuurkampeerterrein Borger

We zoeken een mooi plekje uit en na de koffie maken we eerst een wandeling door het besneeuwde bos. Heerlijk !

Wel frisjes

Na het eten luieren we lekker in de verwarmde camper. Met 4g internet genieten we van een paar series op Netflix.

11 februari 2017 @ Borger

Ik begin met een wandeling bij zonsopkomst. Het is heerlijk rustig weer en de zon prikt mooi door de wolken en de bomen heen.

De zon prikt door de wolken en de bomen
Hunebedden

Na het ontbijt fietsen we naar Borger. Daar trakteren we onszelf bij de plaatselijke warme bakker op koffie en een Drents Plankje. En dat is meteen voldoende voor de lunch 🙂 We fietsen door naar het bekendste Hunebed van Nederland. Hier is elke Nederlander vast geweest. Het blijft een vreemd bouwwerk zo’n hunebed.

Hunebedden in Borger

We fietsen verder en korten het geplande rondje wat in want het is guur en koud ! -2’C maar met een harde oosten wind voelt het aan als -10 ‘C

Koud !

Op de camping staat een opgewarmde camper op ons te wachten. We lezen wat en voor het avondeten wandelen we nogmaals door het bos en over de heide.

Schapen op de hei

Na het eten luieren we weer net als gisteren met wat lekkers en met een filmpje. Op het nieuws horen we de weerverwachting. Tot 10 cm sneeuw in het zuiden en westen van Nederland. Waar wij zitten geen enkel vlokje ! Nou ja zeg ! Die weermannen van tegenwoordig kun je ook niet meer vertrouwen.

Nunspeet

Ik sta vroeg op om de zonsopkomst te kunnen fotograferen boven de hei. Om 07:54 sta ik paraat maar het valt wat tegen. Het is toch een beetje bewolkt. Wel lekker gewandeld overigens.

Zonsopkomst

Na het ontbijt besluiten we een stukje naar het zuiden te rijden. Op weg naar meer sneeuw. We rijden een uurtje tot Nunspeet. We proberen te parkeren op camping Nieuw Soerel van Staatsbosbeheer maar die is afgesloten. Dan maar op de parkeerplaats er voor. We wandelen door de diepe sneeuw over de lege camping. Prachtig  en maagdelijk wit. Nog niemand geweest hier.

Nieuw Soerel in Nunspeet

In het bos is het heerlijk rustig en erg mooi. Als we terugkomen schijnt de zon en zetten we stoelen voor de camper. Daar lunchen we in de zon en in de sneeuw. Beter kan niet.

Lunchtime

Na de lunch is het tijd voor de volgende uitdaging. Fietsen door 6 cm sneeuw. Dat valt nog niet mee maar na een beetje oefenen lukt het toch.

Fietsen door 6 cm sneeuw

We rijden een rondje van 18 km via Vierhouten. Daar drinken we koffie. Terug bij de camper rijden we naar huis waar we rond etenstijd weer aankomen. Een geslaagde winterproef ! Dat smaakt naar meer.

4 gedachten over “Zuidenveld

 • 12 februari 2017 om 22:01
  Permalink

  Dag Robert-Jan,
  bedankt om dit te delen. Gelukkig is de wintertest geslaagd. Dat maakt de zin om er met de camper op uit te trekken alleen maar groter.
  De streek waar jullie waren lijkt me zeker de moeite waard maar is voor ons te ver voor drie dagen. Toch hou ik deze plaats in het achterhoofd voor als we meer tijd hebben.
  Nico

  Beantwoorden
 • 27 februari 2017 om 15:37
  Permalink

  Wat een LEUK reisverslag!! Echt! Wij zijn mooi weer camperaars 🙂 maar heb bewondering voor jullie! Dank voor het delen!!

  Beantwoorden
 • 28 februari 2017 om 23:30
  Permalink

  Wat leuk om dit te lezen. Wij vertrekken a.s. donderdag voor 4 dagen richting Winterberg met onze pas aangeschafte camper en we hebben er zin in.

  Beantwoorden
  • 1 maart 2017 om 07:46
   Permalink

   Dat Antoinette, Leuk! Wij gaan ook een van de aankomende weekenden nog een keer naar Winterberg. Gefeliciteerd met de aanschaf van jullie camper en veel plezier. Misschien zien we elkaar nog eens ergens ” onderweg”

   Beantwoorden

Geef een reactie