Wildsafari op de Veluwe

De boswachter kwam ‘s-morgens langs op de camping met de vraag of we zin hadden in een wildsafari. Natuurlijk hebben we win. Om 18:15 uur verzamelen we dus samen met nog 10 andere campinggasten en vertrekken we op de fiets.

In optocht het wilde woud in
Veel wild

Al snel komen we bij een open vlakte. Ik zie alleen een paar paarden maar er tussen scharrelen de everzwijnen. Dat moet je ook maar net weten en zien! Al snel wordt duidelijk dat er nog veel meer te zien is. Je moet het alleen weten. Herten aan de bosrand. Er loopt echt veel meer dan je in eerste instantie ziet.

Daar aan de bosrand
Pootjes

We krijgen vervolgens een lesje in pootafdrukken. Van een das, een jongetjes ree en een meisjes ree en een everzwijn. Een vossenstaart en een staart van een zwijn maken het setje compleet

Mooie setje pootjes

Waar komen al die poten vandaan? Van aangereden wild. 1000 stuks wild per maand worden er aangereden in Nederland. Onwijs veel. En ja Laura was natuurlijk weer de sjaak en mocht voor de groep als eerste aangeven van wie welk pootje was. Score: 3 uit 4.

De sjaak

We rijden weer verder naar het uitkijkpunt van waaruit we een mooi uitzicht hebben over de vlakte. We zien Radio Kootwijk liggen en de kerktoren van Otterloo.

Uitkijkpunt
Biggen

Inmiddels begint het al een beetje te schemeren. Op de volgende open vlakte lopen zomaar 15 everzwijnen. Wat een joekels ! Die wil je niet tegenkomen in het bos.

Telelens niet bij mij dus beetje wazig.

Met verrekijkers en telelens worden alle exemplaren gespot. Het worden er meer en meer en ze worden groter en groter. Helaas spotten we geen biggen.

Daar langs de bosrand

We zijn na 2,5 uur weer op de camping na een leuk een leerzame wildsafari op de fiets

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog