Ginkelse Heide

Na het ontbijt stappen we op de fiets voor een tochtje over de Ginkelse Heide. Het begint al aardig op temperatuur te komen en de wind is een stuk minder dan gisteren. We fietsen via Otterlo over de Mossel naar Ede en Bennekom. Onderweg komen we veel locaties tegen waar glas gepolijste stenen in de natuur liggen. Zeker één of ander kunstobject.

Ginkelse Heide
Is dit kunst ?

In Bennekom eten we een overheerlijk boordje kaas. Daarna fietsen we door via Ede naar Wageningen. In Wageningen zijn we nooit eerder geweest. Het is natuurlijk bekend van de universiteit hetgeen te merken is aan de vele studenten in de binnenstad. Verder is Wageningen bekend van Hotel de Wereld.

Hotel de Wereld

In hotel de Wereld kwam op 5 mei 1945  de Canadese geallieerde generaal Charles Foulkes met de Duitse bezettende militairen de overgave van de Duitsers in Nederland overeen. De overgave werd hier echter niet ondertekend. Het is een mooi oud hotel met historische betekenis. Daarna gaan we verder naar het centrum. Wageningen heeft een apart maar erg leuk kerkplein. Met een bijzondere kerk die helaas dicht blijkt te zijn. De huizen om de kerk heen zien er uit als een hofje.

Hofje om de kerk

We fietsen daarna terug via Ede over de Ginkelse Heide. Alweer zo’n historische locatie, Op 17 september 1944 vonden op de Ginkelse Heide geallieerde luchtlandingen plaats in het kader van Operatie Market Garden. Wij zien alleen mooie natuur !

Ginkelse Heide
Ginkelse Hei

We komen om 15:00 uur weer aan op de camping. Voldoende tijd om nog even lekker te lezen en te zonnen voor we straks op Veluwe Safari gaan.

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog