Hardanger Vidda

Samenvatting

De eerste dag van onze outdoor reis. Op de Hardanger Vidda wandelen we 11 km om het Store Krækja heen. Een wandeltocht voor elk niveau. Onderweg ligt er nog behoorlijk veel sneeuw.

Onderweg

Dit is het eerste blog van onze outdoor rondreis in Noorwegen. Gisteren zijn we via Denemarken in 1 dag naar Hirthals gereden waar we om 22:00 uur de ferry naar Noorwegen namen. We kwamen dus midden in de nacht aan in Larvik. Na een rustige nacht op de camperplaats in Larvik ontbijten we lekker in het zonnetje met uitzicht op het haventje van Larvik

Ontbijten

Daarna rijden we weg richting Haugastøl. Onderweg stoppen we nog even bij Brufoss. Daar stonden we vorig jaar aan de rivier waar veel zalm zit. Net als vorig jaar hebben we ook vandaag geen geluk en zien we de beestjes niet springen.

Geen zalm te zien

We rijden flink door en komen uiteindelijk rond 16:00 uur aan in Haugastøl. Daar informeren we eerst naar de mogelijkheden om fietsen te huren want willen morgen de Rallarvegen gaan fietsen. Met de nodige informatie rijden we nog een stukje verder naar de Fagerheim Fjellstugu. Daar parkeren we een fiets zodat we straks na onze wandeling niet 5 km terug hoeven te lopen langs de autoweg. We rijden vervolgens 5 km verder naar de Halne Fjellstova en parkeren daar de camper.

De route

We trekken warme kleding aan en laden de rugzakken vol met eten, drinken en Ehbo. Rond 17:00 uur gaan we op weg. Dat is laat maar in Noorwegen is het lang licht rond deze tijd. We hebben dus nog zeker 6 uur voor een wandeling van 11 kilometer. Dat is meer dan genoeg. De wandeling is goed aangegeven via de bekende rode letters T die je overal in Noorwegen tegenkomt. Het landschap is nagenoeg vlak. Totaal aantal hoogtemeters: 266 meter over 11 km.

Zo is de route aangegeven.

Wij gebruiken daarnaast de app Galileo Pro op onze telefoon. Daarmee kun je zonder internet verbinding op de kaart bijhouden waar je precies loopt. De wandelpaden staan aangegeven zodat je eigenlijk niet kan verdwalen ! De gelopen of gefietste route kun je opslaan zodat je deze kan importeren in Google Maps.

De tocht
We zijn er klaar voor

De route gaat eerst langs de rivier tot aan de Krækkja Lodge en daarna langs het meer weer terug naar de Haugestølvegen.

Veel smeltwater van afgelopen winter
Prachtig landschap
Goed voetpad
Hier en daar ligt nog sneeuw
Regelmatig even genieten van het uitzicht
Gelukkig is het mooi weer
Wel koud
Langs het meer
Sneeuw
Heerlijk toch
We zijn niet de eerste

Tegen 19:00 uur komen we weer aan bij de Fagerheim Fjellstugu. De jongens blijven even wachten en ik haal op de fiets vervolgens de camper op. Het was een prachtige wandeling.

We zetten de camper op één van de vele parkeerplaatsen langs de weg en overnachten met een prachtig uitzicht

Overnachten op de Hardanger Vidda

One thought on “Hardanger Vidda

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog