#6 | Gap of Dunloe

Samenvatting

We fietsen 50 km over de adembenemende Gap of Dunloe. In Killarney genieten we van Charles Dickens tafereeltjes en we sluiten af met een bezoek aan Muckross Abbey.

Wild Atlantic Way

We rijden vandaag de Wild Atlantic Way op. De wegen zijn er heel erg smal. Dat is wel even wennen. Af en toe is het bijna niet te doen want met onze camper passen we simpelweg niet op één weghelft. Ik schat dat de weghelft 2 meter breed is> Onze camper is 2,35 meter breed. Op zich is dat niet zo’n probleem maar als onze tegenliggers met 100 km/uur op je af komen is dat toch minder comfortabel. Deze ervaring blijkt een voorbode van het rijden op de Ierse wegen.

De eerste pas van deze vakantie is Moll’s Gap. De route erheen is ontzettend mooi. We zijn zo onder de indruk dat we halverwege vergeten te stoppen. Dat komt ook doordat we zo moeten opletten op de weg. Op de top parkeren we om alsnog te genieten van het mooie uitzicht op de hoogste bergen van Ierland.

Uitzicht vanaf Moll’s Gap
The Gap of Dunloe

We rijden verder in de richting van Killarney en parkeren de camper langs Lough Leane. Overal staan bordjes met waarschuwingen voor autodiefstal. Dat geeft natuurlijk niet zo’n fijn gevoel maar we wagen het er maar op. Onze parkeerplaats is het startpunt van de fietstocht die we vonden op de site van www.ditisierland.nl

De route van de fietstocht van circa 50 km.
Het eerste stuk gaat langs Lough Leane

De eerste stop is Lord Brandon’s Cottage waar we een no-nonsens broodje gezond eten op het terras. Vanaf hier is het een best wel pittige klim naar de top van de Gap of Dunloe.

Net na de sandwich onderweg naar boven

Al klimmend passeren we veel wandelaars en paardenkarren. Met zo’n kar kan je vanaf Lord Brandon’s Cottage ook naar boven. Milieuvriendelijk maar wat stinken die beesten joh. Moet daar ook niet iets van een roetfilter op ofzo? Fietsers komen we niet tegen.

Je ziet “The Gap” al van verre opdoemen 🙂
Over het bruggetje
Yep
Killarney

Na de afdaling drinken we wat bij Kate Kearney’s Cottage. Ook hier is het best drukt. Na het drankje kijken we nog even naar souvenirs die er worden verkocht maar we kopen niets. We fietsen door naar Killarney. Dat is het toeristisch centrum van de regio. Een leuk dorp met allemaal “Charles Dickens winkeltjes”. Een lust voor het oog en voor de camera.

Bloemen
Iets met gezondheid
Snoepjes
Geen idee
De apotheek
Muckross Abbey

Na een ijsje voert de tocht ons weer langs Lough Leane. We stoppen bij Muckross Abbey. Een prachtige ruïne met een rijke gewelddadige historie die begint in 1448. Er worden nog altijd mensen begraven. Het is een vreemde combinatie zo’n toeristische trekpleister met recente graven.

Geen monnik te zien
Inmiddels groeit er een boom op de binnenplaats

We rijden het laatste stukje terug naar de camper. Er is gelukkig niet ingebroken. We rijden langs het meer weer terug naar Killarney en zoeken daar een plekje voor de nacht op Killarney Flesk Caravan Park.

Geef een reactie