#7 | Cliffs of Kerry

Samenvatting

We rijden de Ring of Kerry. We doen een proeverij in Skelligs Chocolat fabriek, zien de beroemde Skellig eilanden vanaf de kust en we wandelen over Abby Eiland.

Ring of Kerry

Als we vertrekken uit Killarney valt de regen met bakken uit de lucht. We rijden de ring of Kerry tegen de klok in. Op internet zijn hierover veel adviezen te vinden. Wij hebben het gisteren even zelf in de praktijk kunnen testen. Een stukje van 20 km met de klok mee beviel ons absoluut niet. Op de smalle wegen kwamen we tientallen bussen met toeristen tegen. Dat is met die smalle wegen meer dan onprettig. Wij rijden dus tegen de klok in en zien inderdaad geen enkele bus 🙂 Die rijden namelijk allemaal voor en achter ons in dezelfde richting.

Opspattend water aan het strand

Onze eerste stop is Rossbeigh strand. Een lang strand dat erg aan erosie onderhevig is. Een stukje verder komen we langs een prachtig trein viaduct en die moet natuurlijk even op de foto. Wel levensgevaarlijk als je zo langs de kant van de weg moet parkeren.

Mooi plaatje hoor

We rijden daarna weer door en stoppen na een uurtje op een mogelijke camperplaats aan de strand van Ballingskellig. Het is een mix parking waar het waarschijnlijk op een zonnige dag best druk zal zijn. Het is een prima plekje waar we niet zullen blijven overnachten.

Misty
Skellig Ring

Na een broodje rijden we de Skellig Ring. Deze zit aan het uiterste puntje van de Ring of Kerry. Het is veel minder toeristisch omdat alle toeristen hier stelselmatig voorbij sjezen. We rijden deze wel met de klok mee. De Skellig Ring is een ongeveer 30 km en bestaat voor het grootste deel uit een eenbaansweg. Dat rijdt een stuk rustiger ! Aan de Skellig Ring zijn een aantal activiteiten. Als eerste bezoeken we Skelligs Chocolat. Een fabriek is een heel groot woord maar ze maken er chocolade.

En ik wil alles proeven

En met heel bijzondere smaken. We bezoeken de fabriek om één simpele reden: je kan en mag er alles eerst proeven. Proeven zijn we natuurlijk dol op. We proeven dus bonbons met mint, aardbei, limoen en met nog veel meer smaken tot we bijna groen en geel zien. We kopen uiteindelijk een zakje chocolade met truffelsmaak en chocolade met rode peper. Die laatste is wel een sensationele ervaring !

Let vooral op de tekst …..

We rijden weer een half uurtje verder naar de Cliffs of Kerry. Daar is een ruime parkeerplaats waar we met de camper prima kunnen parkeren. Je kan er ook overnachten als je dat wil. Met waarschijnlijk een magnifiek uitzicht. Het is nu alleen mistig het het waait hard dus we houden het bij alleen een bezoek.

Dat voorspelt weinig uitzicht

We lopen naar boven en zowaar trekt de mist even op. Soms moet je ook een beetje geluk hebben. De kliffen zelf zijn imposant om te zien. Vlakbij is Puffin Eiland. Daar nestelen jaarlijks 10.000 papegaaiduikers. Het uitzicht richting de Skellig eilanden wordt elke minuut beter en mooier. Een blauwe lucht is lekker maar dit vind ik zelf eigenlijk nog mooier om te zien.

De Skellig eilanden rechts onderin
Abbey Island

We rijden de rest van de ring en eindigen aan het strand van Darrynane voor onze overnachting. Het is al weer een mooi plekje. Zonder voorzieningen maar met een heerlijk uitzicht en nog gratis ook.

En we hebben weer een fraai plekje voor de nacht

Na het eten beklimmen we het hoogste punt van Abbey Island. Een klein eilandje voor de kust dat alleen bij eb toegankelijk is. Op het eiland staat een ruïne van een oude kerk uit de 10e eeuw. Ook daar weer een, in gebruik zijnde begraafplaats. Met stip het mooiste plekje om te worden begraven ……

Abbey island

We lopen naar “de top” en zien heel in de verte onze camper staan als klein wit stipje.

En dat witte stipje naast de ruïne dat is onze camper

We sluiten af met een mooie zonsondergang. Toch nog na een wat mistig maar absoluut enerverend dagje Ierland.

Gotcha !

Geef een reactie