#8 | Slea Head

Samenvatting

In Dingle gaan we niet met een bootje naar Fungi de tamme Dolfijn ^^. De geplande fietstocht over Slea Head Drive vervalt jammer genoeg door de vele regen en wind.

Zwemmen ?

Na een rustige nacht stroomt de parkeerplaats waar we staan al snel vol met mensen die komen zwemmen. Ik doe een dappere poging maar het water van 16’C is mij toch echt te koud. Verder ligt het strand bezaaid met kwallen. Dat lijkt mij nog een beter excuus. We leggen mijn poging wel even vast op de gevoelige plaat.

Iets te enthousiast

Na het ontbijt rijden wehet laatste stukje van de Ring of Kerry. In Sneem parkeren we de camper op een camperplaats en eten we een broodje.

Mooie muurschildering in Sneem

De camperplaats is mooi (met stroom) maar het is nog vroeg dus we blijven hier niet staan.

Camperplaats in Sneem
Mol’s Gap

We rijden weer naar terug naar Moll’s Gap. Daar waren we eergisteren ook al. Je kan natuurlijk klagen over het weer maar als de zon dan even door de wolken komt dan heb je ook een fenomenaal Iers uitzicht op de heuvels.

Uitzicht vanaf Molly’s Gap
Glogher strand

VWe rijden weer door Killarney en zijn dus helemaal rond. De slaan nu alleen rechtsaf naar Trallee en vanaf daar richting Dingle. De weg naar Dingle toe is erg saai en met de camper mag je niet over de mooie Connor Pas (max 1,80 breed). In Dingle is het druk en toeristisch. Eigenlijk is dit niets voor ons. Je kan hier met een bootje naar een Fungi, een dolfijn die hier al jaren voor de kust zwemt. Die is dus inmiddels tam en waarschijnlijk verslaafd aan alle aandacht. Niet echt iets voor ons. We rijden de geplande Slea Head Drive en eindigen uiteindelijk op de camperplaats aan Clogher Strand.

Camperplaats Clogher Strand

Clogher Strand ligt aan een woeste baai waar je niet mag zwemmen. Dat kunnen we ons wel voorstellen met de hoge golven en sterke stroming.

Aan de kogelgaten te zien is niet iedereen het eens met het zwemverbod

Het is een magnifiek gezicht die ruige golven. We maken een korte wandeling over de kliffen maar de wind en de regen maken het onaantrekkelijk. De fietstocht over de Slea Head drive die we hadden gepland valt dus helaas ook in het water. Na het eten wordt het een klein beetje droger en kunnen we gelukkig nog even wandelen. We worden getrakteerd op een mooie zonsondergang.

Mooie zonsondergang
Prachtig plaatje van Clogher Strand

Morgen rijden we het laatste stukje van Slea Head en gaan we op weg naar de beroemde Cliffs of Moher.

Geef een reactie