Gobh en Cork

Samenvatting

Gobh was de laatste stop van de Titanic voor de reis naar Amerika. We nemen een kijkje bij de tentoonstelling en bezoeken de kerk. ‘s-Avonds fietsen we door de heuvels van Ballylickey.

Cobh

Ik ben weer vroeg wakker en start met een rondje hardlopen langs het strand. Ik kan nog net een beetje zon meepikken. Vandaag is er een regenachtige dag voorspeld. De regen begint al meteen na het hardlopen. We rijden in de stromende regen naar Cobh. Dat is de stad waar de Titanic zijn laatste stop had op 10 april 1912. De aanplakbiljetten hangen en nog steeds. Cobh staat vanzelfsprekend bol van de Titanic. Restaurants. winkels, tentoonstellingen. Alles wordt uitgebuit.

Zelfs de patrijspoortjes zijn nagebouwd.

We lopen in de regen een rondje door Gogh en bezoeken onder andere de mooie kathedraal waar we, zoals in elke kerk die we bezoeken, kaarsjes aansteken.

Mooi kerkje, nu een chinees restaurant ……
Langs de kathedraal
En overal mooie gekleurde huisjes

Cobh heeft een mooie camperplaats aan het water. Daar mag je ook vrij parkeren als je het dorp bezoekt. Wij blijven er niet staan maar rijden door naar Cork.

camperplaats in Gogh
Cork

Cork is de grootste stad in zuidoost ierland. We hebben best moeite met het vinden van een plekje om te parkeren. Uiteindelijk vinden we een parkeerplaats bij een groot winkel centrum. Niet ideaal maar goed we kunnen de stad in. Helaas valt Cork zelf een beetje tegen. Het is een rommelige stad vinden wij. We bezoeken de traditionele markt die in een gebouw is gevestigd maar ook dat is niet wat we hadden gehoopt. Er zijn wel een aantal mooie muurschilderingen.

Kunst
Vrolijk
Design

Omdat het morgen mooi weer lijkt te worden besluiten we nog een stuk door te rijden naar de Eagle point camping in Ballylickey. Vanaf daar kunnen we dan de volgende dag naar de Gap of Dunloe voor de fietstocht die we graag willen maken. De camping is mooi maar heel erg duur. In de avond wordt het toch nog droog zodat we toch nog even buiten kunnen zitten.

Camping Eagle Point

Na het eten stappen we op de fiets voor een rondje door de Ierse heuvels. Wat een inspirerend landschap. We wisten niet dat er zoveel kleuren groen bestonden.

Prachtige uitzicht op Ballylickey

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog