#10 | Polnabrone Dolmen

Samenvatting

Een bezoek aan de bekende maar toeristische Cliffs of Moher. We fietsen door Burren National Park en bekijken Polnabrone, hét 3000 jaar oude hunebed van Ierland.

Cliffs of Moher

We verplaatsen als eerste de camper en zetten deze op de parkeerplaats van de pier waar de bootjes naar de eilanden vertrekken. Het is een betaalde plek maar voor € 3,00 staan we er netjes. We laden de fietsen uit en fietsen 200 meter omhoog en 8 km ver naar de Cliffs of Moher.  Wat een drukte hier !

In de rij voor een foto ?

Het is een constante stroom van auto’s, campers en vooral bussen. Door de hoeveelheid bezoekers is alles ook volledig ‘gecultiveerd’ met asfalt paden, trappen, muurtjes, wifi langs de hele kliff, bankjes en verrekijkers. Wij vinden het een beetje zonde allemaal. De kliffen zelf zijn imposant. Jammer dat er niet een heel klein beetje zon is. Nu blijft het allemaal een beetje somber.

200 meter boven de zee
En voor de kleur toch maar één met bloemetjes 🙂

Het waait nog steeds herfstachtig hard en dat geeft dan wel weer leuke plaatjes. Dat is dan weer een voordeel met zoveel bezoekers.

Met je haar omhoog !

Ook de oosterse lol van een selfie nodigt uit voor een foto. Je wordt er zelf toch ook vrolijk van ?

奶酪  =  Say Cheese in het mandarijns
Burren national park

We fietsen weer terug naar de camper en rijden daarna naar Corofin. Daar is een kleine camping van waaruit we kunnen fietsen en in het dorp schijnt er ook een leuke pub te zijn volgens Trudy van Slakopreis. In Corofin aangekomen hebben we pech want de camping is vol. We parkeren de camper ergens, laden de fietsen uit en maken vervolgens een mooie fietstocht door Burren National Park

Op de fiets door de Burren

Het landschap is ook hier heel bijzonder met heel veel rots, heel veel lagen en heel veel scheuren. Ook heel veel verschillende soorten flora. Indrukwekkend om te zien.

Rotsen, scheuren en flora

We fietsen dwars over de heuvels heen en dat is soms best heftig. Een e-bike is hier meer noodzaak dan dan welkom.

Polnabrone Dolmen

Uiteindelijk komen aan bij Polnabrone Dolmen. Het is hier veel rustiger dan bij de Cliffs of Moher. Dat is fijn. Op een kale vlakte met rotsen en mooi bloemetjes staat welgeteld één hunebed. Het totaal maakt het een absurd maar mooi plaatje.

Poulnabrone
Is dit de maan ?
Kilmacduagh

Het hunebed is ongeveer 3500 jaar voor Chr neergezet naar men zegt als ceremoniële locatie.  Het is dus geen graf zoals dat in Nederland het geval is. We fietsen terug naar de camper en rijden daarna richting Galway waar we op de camping willen gaan staan. Onderweg komen we ongepland langs Kilmacduagh. Een ruïne met een prachtige ronde toren en met meerdere gebouwen. Volgens Wikipedia zijn de gebouwen verwoest door William de Burgh. Oprichter van de Burgh dynastie in Ierland. Nee toch ? Stuk gemaakt door Nederlanders ? Nou ja, het staat er nu tenminste nog mooi bij.

Sfeervol in zwart wit
en nog een in kleur

We rijden nog een stukje door het nationaal park en tegen etenstijd komen we aan in Galway op O’ Hollorans Caravan park.

O’ Hallorans caravanpark

Dat kan voor een nachtje maar is niet een plek waar we graag staan zo tussen de stacaravans. Morgen maar weer snel verder.

Geef een reactie