#11 | Laghtanabba Bog

Samenvatting

Op de meest regenachtige dag rijden we van Galway naar Cilfden door Connemara National Park. Aan het einde van de dag is het droog en fietsen we door het bloemrijke Cloon & Laghtanabba Bog.

Connemara National Park

Ik begin de ochtend met een rondje hardlopen langs de boulevard van Galway. Om 10:00 uur begint het vervolgens te regenen. Niet een beetje, het komt met bakken uit de lucht en het stopt pas weer rond een uur of drie. We rijden naar Clifden en passeren zo Connemara National Park. Dat stond op ons lijstje voor een wandel- of fietstocht. Het zicht is echter slecht en met zoveel water uit de lucht komt het er helaas niet van. We rijden dus in één keer door naar Clifden ecoCampsite. Een mooie camping aan de baai met allemaal mooie plaatsen.

Clifden Ecocampsite

Als het goed weer is en je gek bent op strand dat zit je hier erg goed. Een prachtig zandstrand met helderblauw water zit aan de camping vast.

Privé strand voor de deur

Maar het is geen mooi weer en we houden niet van een strandvakantie. Het is uiteindelijk wel droog en volgens de buienradar blijft dat wel 3 volle uren zo ! Wat een meevaller weer. We stappen snel op de fiets.

Uitzicht over de baai waar de camping aan ligt
Cloon

Op het schiereiland waarvan we de naam niet kunnen vinden ligt het natuurgebied Cloon & Laghtanabba Bog. Een moerasgebied waar we doorheen fietsen.

De fietsroute van ongeveer 25 km met één klim naar de top van de Bog

Het schiereiland staat helemaal vol met bloemen. Fuchsia’s, Margrieten, Brem, Heide, Spirea, Kattenstaarten. Werkelijk alles door elkaar. Het is een mooi gezicht !

Bloempjes

We komen langs Omey Island dat alleen bij eb bereikbaar. We slaan een bezoekje over en fietsen door. De weg is redelijk vlak met één klimmetje vanaf Cleggan. Naast bloemen lopen er koeien, schapen, paarden en ezels. Met die laatste voelen we ons altijd bijzonder verbonden. We weten ook niet waarom.

Zo lief

Ze krijgen allemaal een uitgebreide knuffel van ons en proberen gelijk een hapje te nemen van onze jassen.

Ik voel mij helemaal thuis

We fietsen verder naar Gleggan. Van hieruit gaat de boot naar Inishbofin. Een soort Texel maar dan kleinschaliger. In Gleggan drinken we koffie met scones in Olivers Bar. Door de plaatselijke bewoners wordt in de pub naar een rugby wedstrijd gekeken.

Olivers Bar
Laghtanabba Bog

Op het eiland wordt, net als in heel Ierland nog veel turf gestoken. Overal ruik je de turfkacheltjes. Wij vinden dat overigens niet zo een lekker luchtje.

Laghtanabba Bog

Het turfsteken zorgt wel voor een prachtige natuur met geultjes en een gevarieerd landschap. We fietsen nu door de Laghtanabba Bog. Een mooi gebied. Langs de weg bloeit alles in volle glorie. Rond 19:00 uur zijn we weer op de camping en begint het volgens planning weer te regenen.  Zo plannen en organiseren we onze activiteiten om de regenbuien heen.

Eén gedachte over “#11 | Laghtanabba Bog

Geef een reactie