#8 | Pointe des Espagnoles

Samenvatting

We rijden vanuit Quimper naar Camaret sur Mer waar het mooi maar erg toeristisch is. Daar zien we een scheepskerkhof en maken een lange fietstocht naar Pointe des Espagnols en doen we een zeer dappere poging om te zwemmen in de oceaan.

Parc naturel d’amorique

We hadden een rustige nacht op de Municipal van Quimper. Wat zijn dat toch bijna altijd fijne, simpele en rustige campings. We rijden in een keer naar Camaret sur Mer met als doel om daar een lange fietstocht te maken. 

In het uiterste puntje van het Parc naturel d’amorique ligt Camaret sur Mer. Dit is vanzelfsprekend een drukke toeristische plaats want het is er mooi en er is van alles te zien en te doen. Wat ons opvalt in de regio zijn de dubbele plaatsnamen op alle borden. Net als bijvoorbeeld in Ierland maar ook in Friesland. Hier staat de plaatsnaam in het Frans en in het Bretons. Het Bretons doet wel een beetje denken aan het Iers vinden wij

Kiest u maar

We arriveren op de camping Municipal du Lannic  We zijn er nog voor de middag en er is dus plek maar al snel staat het bordje “Complet” aan de voorkant van de camping. Achter de camping is overigens ook een hele grote camperplaats maar het geeft aan hoe populair het hier in het seizoen is. Zoals we eerder schreven zijn het vooral Fransen die hier staan. We zien nagenoeg geen andere nationaliteiten.

Een ‘aardige’ camping ditmaal
Wrakken

We stappen op de fiets voor een fietstocht naar Pointe des Espagnols. Eerst fietsen we echter naar het dorp om daar het scheepskerkhof te bekijken. Er liggen 5 wrakken op het droge. Het is een mooi plaatje om foto’s van te maken en dat wordt dan ook veel gedaan. Het is natuurlijk wel bedroevend dat die schepen niet op een verantwoorde manier worden ontmanteld. Zo horen we niet met het milieu om te gaan lijkt mij.

de verf bladdert eraf …. in zee dus
En er liggen er vijf op een rij
Bunkers

We rijden daarna langs de kust richting Pointe des Espagnols. Het landschap is geaccidenteerd maar prima te doen op de e-bike. Het is wel warm vandaag met een graadje of 26. Eigenlijk perfect vakantie weer. Na ongeveer 10 kilometer zetten we de fietsen neer en wandelen we naar beneden naar de kust. Dat klink nogal heftig maar is in werkelijkheid maar een minuut of 10. Daar komen we bij een prachtig kiezelstrand

Je zou er zo in duiken

Vanaf het strand gaat er een vaste trap naar boven. Boven bevindt zich een oude bunker van de Nord Atlantic Wall uit de Tweede Wereld oorlog. Alweer mooie plaatjes alhoewel het aanleggen van de bunkers natuurlijk een trieste achtergrond heeft. 

Het gastenverblijf
En de geschutskoepel

We steken het schiereiland dwars over naar Roscanvel. Het enige dorp waar iets van horeca te vinden is. Daar nuttigen we een lunch op het terras waarna we doorfietsen naar het uiterste puntje bij Pointe des Espagnols. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de havenstad Brest aan de overkant.

Pointe de Espagnols met uitzicht op Brest

Langs de kust fietsen we weer terug door velden vol met bloeiende heide en brem. Wat een prachtig gezicht is dat. 

En het ruikt nog lekker ook

Langs de kust zijn er een aantal mooie zandstranden. We doen een dappere poging om een frisse duik te nemen. Nou zijn wij wel wat gewend  want we zwemmen zeer regelmatig in de ringvaart achter ons huis, maar de temperatuur hier is toch echt te gortig. Derhalve komt Robert-Jan niet verder dan zijn enkels en terwijl Laura niet verder dan tot haar knieën durft te gaan.

Het is kouder dan het eruit ziet hoor !

Geef een reactie