Pinksterfair Cannenburg

Samenvatting

Ons traditionele weekend met de familie Dik in Nunspeet. We vermaken ons op de camping, gaan lekker uit eten en bezoeken Nunspeet en de pinksterfair kasteel Cannenburgh

4 dagen onderweg |  235 km gereden | 30 km gefietst

Nunspeet

We arriveren na het eten op ons gereserveerde plekje op Natuurcamping Nieuw Soerel in Nunspeet. We staan hier al 25 jaar met Pinksteren maar het lijkt elk jaar wel drukker te worden. Reserveren met Pinksteren is dus nodig anders vis je achter het net. We staan samen met Laura’s vader en moeder en met Mark & Sandra op het grote veld. Een prima plekje. We drinken samen nog even koffie in de nieuwe caravan van Mark en Sandra. Een echte retro. Leuk hoor ! Morgen ligt er eerst nog even wat werk op ons te wachten.

Camping Nieuw Soerel
Solliciteren

Vrijdagochtend heeft Laura nakijkwerk te doen. Robert-Jan heeft een sollicitatiegesprek dat toevallig erg dicht in de buurt van de camping is dus dat komt goed uit. Om 12:00 uur zijn we klaar met werk en begint het weekend echt. We rijden even naar Nunspeet op de fiets en s-avonds spelen we klaverjas en drinken we een borrel in de camper.

Tante Sjaan

Vandaag komen de jongens ook naar de camping. Gezellig zo met z’n allen. Zoals gebruikelijk voeren we weinig uit. Beetje luieren, beetje kletsen, af en toe een dutje en lekker genieten van de rust en de natuur. Rond etenstijd gaan we naar Vierhouten we we eten bij Tante Sjaan. Een prima restaurant met een gezellig sfeertje. Ook uit eten in Vierhouten is inmiddels traditie.

Bij Tante Sjaan

Na het eten is het koud en mistig. Mooi plaatje zo.

Onheilspellend !
 
Pinksterfair

We staan op met een zonnetje. Op een mooie pinksterdag kun je wel zeggen. We ontbijten lekker met warme broodjes en vers fruit. Een beter leven kan bijna niet toch ?

Ontbijt

Rond het middaguur stappen we op de fiets richting Vaassen. De jongens gaan met de auto want die willen rond etenstijd weer thuis zijn. Onderweg stoppen we bij de Shetlandpony’s.

Paardjes

De pinksterfair kasteel Cannenburgh is er een als vele. Niets nieuws onder de zon maar altijd even leuk om overheen te slenteren. We bekijken alle kraampjes, eten een verse friet en nemen afscheid van de jongens die weer naar huis gaan.

Cannenburg

We fietsen daarna weer terug over de hei en door de bossen. Mooi stukje Veluwe hier. Onderweg rusten we even uit. De “kouwe kant”  heeft natuurlijk weer geen plek op het bankje !

Tuurlijk

De volgende dag staan we rustig op en rijden we na de middag weer naar huis. Een weekend als als alle vorige 25 jaren maar zo lekker traditioneel. We hopen dat er nog veel zullen volgen 🙂

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog