Etretât

Samenvatting

We brengen een bezoek aan het beroemde Etretât en leren hoe Benedictine wordt gemaakt in Palais Benedictus

Etretat

Via de Pont du Normandie steken we de Seine weer over en we slaan af richting de kust. Ongeveer 30 km boven Le Hafre ligt het Beroemde Étretat. Waar de krijtrotsen zijn uitgesleten in de vorm van een olifant. Vlak voor Étretat kijken we eerst even bij een mogelijke camperplaats bij de vuurtoren van Cap d’Antifer. Een mooie plek om te overnachten maar erg verlaten.

Cap d’Antifer

We rijden dus door en parkeren de camper op de parkeerplaats aan de rand van Étretat. Op de fiets rijden eerst naar de ene kant van het dorp en maken vervolgens een korte wandeling. Daarna fietsen we door het dorp zelf en rijden we naar de andere kant van het dorp waar je ook een mooi uitzicht hebt op de krijtrotsen.

Wereld beroemd plaatje
En het resultaat
Tja

Na de middag rijden we met de camper verder langs de kust. Het is een mooi landschap met mooie huizen. Bij Yport zetten we de camper op Camping le Rivage. Een prachtige terrascamping met mooi uitzicht op de kust.

Camping Le Rivage

We fietsen daarna naar Fécamp waar we het Palais Benedictus bezoeken.

Palais Benedictus

Daar wordt de bekende likeur gemaakt. We nemen eerst een kijkje in het museum en bezoeken daarna de destilleerderij.

De destilleerderij

We sluiten af met een proeverij en kopen natuurlijk een hele liter van dat goddelijke spul voor in de camper. Na het eten wandelen we nog even naar het strand.

Strand in Yport

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog