Veules les Roses

Samenvatting

We rijden naar het pittoreske Veules des Roses. Een echt Belle Village ! Daarna fietsen we langs de kust naar Diepe. Diepe is meer dan teleurstellend. Een soort Zandvoort maar dan nog een stukje erger.

Veules les Roses

Het is mooi weer maar toch nog een beetje te fris om buiten te ontbijten. We vertrekken weer verder naar het Noorden. Onderweg bezoeken we eerst Veules les Roses. Dat moet een leuk dorpje zijn met watermolens en weverijen. Er staan inderdaad mooie huisjes langs het beekje maar al met al vinden we het een beetje tegen vallen.

We rijden daarna weer verder en besluiten in Quiberville de camper neer te zetten op camping Muncipal La Plage. Dat is een camping aan het strand met ruime plekken. Voor electra moet hier € 5 per nacht worden betaald ! Het valt ons op dat er in Frankrijk erg veel gevraagd wordt voor de elektriciteit.

We stappen zoals altijd op de fiets en rijden richting Diepe, wat ongeveer 15 km verderop ligt.

Onderweg richting Diepe

Diepe valt erg tegen en zouden we niet aanraden. Het is een rommelige, chaotische stadje Na een rondje lopen, fietsen we dus langs de kust weer terug. Dit keer met het windje in de rug. Onderweg bezoeken we nog even Eglise Saint Valéry.

Eglise Saint Valéry

Een mooi kerkje bovenop de krijtrotsen met hele mooie bijzondere gebrandschilderde ramen. Op de camping genieten we van het lekkere weer. Het is 15 graden dus de warmste dag tot dusver.

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog