Krimpener- en Alblasserwaard

Samenvatting

Kinderdijk. Als Hollanders zijn wij daar nog nooit geweest! Dat staat dus op onze bucketlist. We bezoeken daarom de Krimpenerwaard en de Alblasserwaard in Zuid-Holland. En eerlijk is eerlijk. Het is een mooie regio met mooie polders, rivieren en leuke dorpen en stadjes. We overnachten voor de derde keer op het boerenerf. Ook dat is wederom een succes.

3 dagen onderweg | 214 km gereden | 102 km gefietst

Haastrecht

We vetrekken rond vijf uur zonder nog te weten waarheen. Omdat de zomervakantie vandaag begint in onze regio zou het wel eens druk kunnen zijn. We rijden daarom richting Den Haag en besluiten even voor Leiden om richting Gouda te gaan. Uiteindelijk komen we uit op Camping Streefland vlak bij Haastrecht. We zijn weer in opperste verbazing over de waardering op campercontact. Een 8.3 ? Wij blijven een nacht omdat het lekker dicht bij Gouda is maar hier komen we denk ik niet meer terug.

Camping Streefland
Camping Streefland

 We fietsen na het eten nog even naar Gouda. Gouda is een leuk stadje met natuurlijk het mooie stadhuis op het centrale plein.

Gouda
Gouda
Streefkerk

Na een rustig nachtje besluiten we de volgende dag door te rijden naar Streefkerk. Dat is maar een half uurtje dus we komen al rond het middaguur aan op de camperplaats van de familie Treure. Nou ja, camperplaats. Er zijn geen plaatsen en ook geen voorzieningen op de boerderij. Maar dat vinden wij wel leuk. Het is de derde keer dat we te gast zijn op een boerenbedrijf. We worden vriendelijk ontvangen en staan naast de stal met een mooi uitzicht.

Camperplaats familie Treure
Camperplaats familie Treure

We stappen direct op de fiets en maken een mooie tocht langs de molens. In Bleskensgraaf lunchen we op stand bij de Burgemeester. Daarna rijden we door naar Kinderdijk. Tussen slingerende Aziaten op de fiets bekijken we de molens daar. Leuk !

IMG_7354
Kinderdijk
IMG_3542
Chinees of Japans ?

We steken de Lek over met de pont en drinken daarna koffie in Theetuin onder de pannen.

IMG_8265
Theetuin onder de pannen

Het is heerlijk fietsen langs de dijk. Wel opvallend dat alles zo is volgebouwd. Rustieke boerderijtjes langs de dijk genoeg maar de buren zitten wel op je lip. Daar heb ik geen miljoen voor over 🙂

Op de boerderij aangekomen wordt er net een kalfje geboren. Welkom op deze wereld nummer 7631.

Nummer 7631 ?
Nummer 7631 ?
IMG_7368
Wat gebeurd daar ?

Na het eten rijden we nog even naar Nieuwpoort op de fiets. Een mooi vestingstadje. Was hier nou de slag bij Nieuwpoort in de 80 jarige oorlog ? Nee dus 🙂 Wel een mooi uitzicht op de Lek

De Lek bij Nieuwpoort
De Lek bij Nieuwpoort
17 juli 2016 @ Driehuis

We slapen lekker uit en pas tegen 13:00 uur vertrekken we weer. We rijden naar Leerdam voor een fietstochtje langs de Linge. In Leerdam parkeren we de camper en stappen op de fiets. Leerdam zelf valt en beetje tegen. We besluiten om het glasmuseum te laten voor wat het is. Langs de Linge is het mooi. We rijden tot aan Spijk, drinken daar koffie bij Carolinge en nemen het veer naar de andere kant.

2016-07-17 14.48.33
Carolinge

Hier staan wel mooie boerderijtjes met genoeg ruimte om het huis heen. Maar ook hier heb ik geen miljoen voor over 🙂 Rond vijf uur zijn we weer thuis.

Geef een reactie