#15 | Huiswaarts

Dit is alweer het laatste blog van onze reis door Oostenrijk en Zwitserland. We zijn nooit zo heel goed geweest in het afronden van onze vakanties. Daar kunnen we nog wel iets in verbeteren. Met regelmaat zijn we eerder thuis dan we hadden gepland. Vanwege het weer of omdat we op een gegeven moment gewoon naar huis willen. Misschien komt het ook omdat we allemaal opties hebben in de regio waar we heen gaan maar eigenlijk niet op de heen en terugweg. We rijden uiteindelijk naar Ockenheim

Bladmuziek

In Freiburg heeft Laura gisteravond een muziekwinkel gezien. Daar wil ze dus eerst nog even heen om te kijken of ze er leuke bladmuziek hebben voor de contrabas. Ze hebben van alles maar het is of nog te moeilijk of te duur. We vertrekken dus wat laat en hebben het plan om naar Heidelberg te rijden. Het is druk onderweg en uiteindelijk stuurt de Tom Tom ons van de snelweg af binnen door. Aan de ene kant wel prettig want stilstaan is ook niks maar het schiet geen donder op natuurlijk. Zo zijn we om 13:30 uur pas in Baden-Baden, 100 kilometer verderop. Heidelberg wordt niks, Alles staat vast rondom Karlsruhe. Dus we gaan of naar het kuurbad in Baden-Baden en dan morgen een heel eind of we rijden door. Het wordt toch het laatste. We rijden door tot Ockenheim en staan op camperplaats Metzis Panoramablick. Een hele mooie plek tussen de wijngaarden voor € 8,00. Dat zijn nog eens vriendelijke prijzen 🙂

Panoramablick

Laura loopt na het eten nog even naar het dorp. Dat stelt helaas niet veel voor. Een kerk en een fontein. Dat heb je het ongeveer gehad. We lezen dus wat en gaan op tijd naar bed zodat we morgen op tijd kunnen vertrekken voor de laatste kilometers naar huis.

Ockenheim
Tot slot

De afgelopen weken hebben we heel erg veel gezien. In 16 dagen reden we 3875 kilometer wat wel een beetje aan de forse kant is. We hebben daardoor wel veel mooie dingen kunnen zien waaronder het concert in Wenen, de prachtige bibliotheek in Admont, de bergkrokussen in Gerlos en natuurlijk de Matterhorn in Zermat.

De komende trips zijn gepland in Nederland met Hemelvaart en met Pinksteren. Maar eerst hebben we nieuwe banden nodig. Die hebben er inmiddels 40.000 kilometer op zitten sinds we in 2016 begonnen aan ons nieuwe avontuur.

Thnx !

Bedankt dat jullie ons volgde via dit blog, via facebook en/of via instagram. Het was leuk om te doen en we hopen dat het anderen weer helpt bij het voorbereiden van hun eigen (camper-) reizen.

11 gedachten over “#15 | Huiswaarts

 • 4 mei 2019 om 09:05
  Permalink

  Leuk om jullie te volgen op deze reis ,prettig om te lezen en veel informatie.we blijven dit blog volgen voor nog meer ideeën geniet van de camper reizen dat gaan wij ook doen.
  Ge Ronald en Jolanda

  Beantwoorden
  • 4 mei 2019 om 09:08
   Permalink

   Beste Ronald en Jolanda, Dank dat jullie ons volgen en goed om te lezen dat jullie de informatie waarderen. Veel plezier op jullie eigen reizen en misschien komen we elkaar ergens een keer tegen onderweg .

   Beantwoorden
  • 4 mei 2019 om 11:10
   Permalink

   Mooie reis en mooie foto’s. Het was leuk om te volgen.
   Grts
   Nico

   Beantwoorden
   • 4 mei 2019 om 11:45
    Permalink

    Beste Nico, dank je wel voor je reactie. Ik kijk uit naar jullie verslag over de recente reis naar Nederland.

    Beantwoorden
 • 4 mei 2019 om 09:25
  Permalink

  We lezen met veel plezier jullie reisverhalen vorig jaar ook in Ockenheim gestaan grappig.Wij gaan komende week 4 weken op stap het plan is richting Spreewald en zo door naar Rugen maar dat is plan en dat kan ook nog wel veranderden dat is het mooie van camperen vrijheid.

  Beantwoorden
  • 4 mei 2019 om 09:27
   Permalink

   Beste Akkie, dank voor je bericht. Een heerlijk vooruitzicht om de komende 4 weken lekker rond te trekken. Veel plezier onderweg.

   Beantwoorden
 • 4 mei 2019 om 21:26
  Permalink

  Beste Robert Jan en Laura, Wij hebben erg genoten van jullie belevenissen. Wat ons bijzonder aanspreekt is de combinatie met de camper reizen en op de fiets de omgeving verkennen. Het is heel herkenbaar voor ons wat jullie doen. Wij gaan over twee week met de camper via Schwarzwald Höchstrasse naar Basel. Daarna via binnen wegen naar de Matterhorn, Dolemieten en de Weissensee weer via binnenwegen naar het noorden. Dankzij jullie blogs hebben wij er alvast van kunnen genieten.
  Bedankt voor de foto’s ,verhalen en camperplaats suggesties. Vr. Gr. Simon en Tineke Koops

  Beantwoorden
  • 4 mei 2019 om 21:35
   Permalink

   Beste Simon en Tineke. Een mooi vooruitzicht. Op basis van onze positieve ervaringen zou ik zeggen neem de trein van Kandersteg naar Goppenstein. Ideaal en precies op jullie route.
   Dolemieten en Weisensee zijn ook prachtig. Veel plezier in ieder geval. leuk dat jullie ons volgen.

   Beantwoorden
   • 4 mei 2019 om 22:54
    Permalink

    Na jullie ervaringen gaan we zeker met die trein mee. Daarna gaan we ook wandelen op de Matterhorn zoals jullie hebben gedaan. In Noord Italië in Glurns gaan we op een camping staan, met de trein omhoog en daar de Via Claudia Augusta fietsen. (in 2010 vanaf de voordeur naar Rome gefietst en ik vond dit één van de mooiste stukken.) En wij blijven jullie volgen. Dat hebben wij trouwens ook vorig jaar in Noorwegen gedaan. (mooi hé, de Rallervegen)

    Beantwoorden
 • 26 januari 2020 om 20:17
  Permalink

  Wat hebben we genoten van jullie reis, en wat een geluk hadden jullie met het weer. We zullen vast een stuk van de route gaan rijden. Hoop op mooi weer. Onze camper 30 jaar oud is niet zo ge isoleert. Dus Veel dikke truien mee. Groetjes en warme groet Marion

  Beantwoorden
  • 26 januari 2020 om 22:37
   Permalink

   Veel plezier en gastank vullen voor de kachel 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie