Flow aan de Hallstätter See

Het was een wat onrustig nachtje. Pijn in de rug maakte dat ik midden in de nacht onder een hete douche stond. Dan is het wel weer lekker als je op een camping staat met een hele goede en vooral warme straal water. Vroeg wakker loop ik even naar het dorp. Irdning en de wandeling er naar toe stellen echter weinig voor. We betalen de camping. 29 euro is niet echt goedkoop maar aan de andere kant is er wel een keurig verwarmd toiletgebouw met douches beschikbaar voor 2 campers. We rijden vandaag naar Hallstatt. Een ritje van slechts 30 kilometer. Om dat niet in een keer te doen stoppen we nog een keer bij een brug over de rivier de Traun. Een mooi Oostenrijks plaatje is het resultaat.

De Traun
Fietsen rond de Hallstätter See

Om 12:00 uur komen we aan in Hallstatt. Daar is aan de rand van het dorpje camping Klassner-Höll. Een kleine maar nette camping op loopafstand van het dorpje. Je kunt daar desgewenst ook de camper parkeren voor 2 of 5 uur voor een bezoekje aan het dorp. Dat kost dan wel € 12. Wij gaan er overnachten en betalen € 33. We laden de fietsen nog even bij en daarna beginnen we aan een rondje langs de Hallstätter See. Volgens de website austra.info puur fietsersgeluk en kom je tijdens de rit in flow. Rijpe bramen langs de kant van de weg en de geur van verse apfelstrudel liggen in het verschiet. Dat willen wij wel meemaken natuurlijk. We rijden eerst door Hallstatt heen.

Fietsen

We schreven eerder al over het aantal toeristen uit Azie maar in Hallstatt zijn wij samen met de lokale bevolking zo’n beetje de enige westerse mensen en dan overdrijven we slechts een beetje! Hallstatt bezoeken we later dus we fietsen langs het meer in de richting van Au. Pardon ? Ja aan de kop van het meer ligt het plaatsje Au. U kent dat wel, van het gilde van Au. U leest er meer over op Wikipedia. Wij nuttigen een kop koffie op het terras.

Hete koffie in Au !

De route van Hallstatt naar Au gaat aan de westelijke kant langs het meer over de doorgaande weg. Niet echt iets waarvan we in flow komen laat staan dat we apfelstrudel ruiken. Vanaf Au fietsen we aan de oostkant terug. Dat is andere koek. Wat een heerlijk ritje. Hier rijden geen auto’s. Het fietspad varieert van keurig asfalt tot aan een kiezelpad maar is overal prima te doen. Er zit één klein stukje in waar je moet klimmen maar dat is niet meer dan 100 meter denk ik. Overigens ruiken we nog steeds nergens apfelstrudel laat staan dat we rijpe bramen vinden in april maar komen we wel bijna in flow 🙂

In flow !

Onderweg stoppen we een aantal keer om even te genieten van de mooie omgeving. In de zomer kun je hier heerlijk even zwemmen ! Echt een aanrader.

Huisje, bootje, meertje en bergje
Hallstatt

De hele rit is 25 kilometer met totaal 240 meter hoogteverschil. Prima te doen zelfs met een normale fiets. Terug in Hallstatt lopen we door het dorp. Dit is het Volendam van Oostenrijk. Waarschijnlijk staat het in alle Chinese en Koreaanse reisgidsen als dagtocht. Net als in Volendam heeft dat dus de nodige consequenties. Doorgaand verkeer gaat via een tunnel om het dorp heen. Dat is positief. Verder is alles ingericht op de toeristen. Souvenirs, terrassen, verkleedpartijen met fotoshoot, boottochtjes, waterfietsen. Verzin het maar en ze hebben het in Hallstatt.

Wel altijd een Koreaan op de foto

We lopen tot het eind van het dorp waar je “het plaatje” van het dorp kan maken. Daar is het druk. De foto die ik maak kan niet mijn goedkeuring dragen. Tegenlicht ! Ik besluit de volgende ochtend terug te gaan. Om 07:30 tref ik daar de volgende situatie aan:

De Koreaanse fotovakschool

Ik wurm mij tussen de statieven in een maak de foto van de dag. Nog even terug naar gisteravond voor de afronding van dit blog. We kijken netflix en rusten uit van alle flow van de dag.

Topfoto !

3 thoughts on “Flow aan de Hallstätter See

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog