#4 | De ronde van Annecy

Samenvatting

We gaan naar de Haute Savoie en ons doel is het meer van Annecy. Google de woorden “camping” en “Annecy” en je krijgt ongeveer 12.000.000 resultaten in pakweg 0,56 seconden. En wij zijn er nog nooit geweest ! Dat moet anders en daarom fietsen we rond het meer van Annecy

De Zeeman

We vertrekken wat later dan gebruikelijk omdat een van de mede kampeerders wat langer in bed bleef liggen vandaag. We laten maar even in het midden wie dat was. Tegen 11:00 uur legen we eerst nog even het toilet en de tank met het grijze water voordat we naar Oyonnax rijden. Halverwege doen we even boodschappen bij de Zeeman. Wat ? Jawel, ik heb een extra T-shirt met lange mouwen nodig en daarvoor moet je naar Zeeman, dat weet toch iedereen? En de Zeeman die hebben ze hier dus gewoon 🙂 Voor € 4,99 ben ik weer het heertje.

Rons 13:00 uur zijn we in Annecy. We rijden eerst naar de parkeerplaatsen langs het meer maar daar is het geen beginnen aan. Natuurlijk staat alles daar bomvol. Wat een drukte! Eén kilometer de stad in is wel plaats. Ik parkeer netjes achteruit met een camper van 7,50 meter. Vakwerk !

Ik zeg: geslaagd !
Clockwise or not ?

We laden de fietsen uit en zetten koers naar het meer. Op internet is veel te vinden over de fietstocht om het meer heen. De meeste adviezen zeggen “clockwise”. Met de klok mee dus want bij Talloires zit een kuitenbijter en die kun je beter afdalen dan beklimmen. Uiteindelijk moet je vanaf beide kanten naar dezelfde hoogte maar vanaf Annecy gaat het ietsje geleidelijker, in twee stukken én zonder haarspeldbochten. Wij zijn het dus eens over clockwise maar oordeelt u zelf op basis van onze hoogtegrafiek van deze fietstocht.

Maar even serieus: het is maar 100 meter omhoog…

Het is heerlijk fietsen langs het meer. Overal zijn er plekjes waar je desgewenst even kan afstappen om te zwemmen. Daar zijn wij nog niet aan toe. Eerst maar eens een stukkie trappen. Het doet ons een beetje denken aan de fietstocht in flow om de Hallstatersee die we dit voorjaar maakte.

Heerlijk langs het water

De weg langs de oostkant van het meer is erg mooi alhoewel je af en toe gewoon tussen de auto’s fietst. Voor ons is dat niet zo’n probleem want we zijn wel wat gewend. Na 21 kilometer zijn we aan het eind van het meer. Het eerste stuk terug richting Annecy gaat over een vrij liggend fietspad dat jammer genoeg wel een eind van het meer af ligt. Tot aan Saint Jorioz zie je feitelijk niets van het meer. Toch is een prachtig vlak fietspad waar je kan genieten van het berglandschap. Bij Duingt rijden we door een speciaal aangelegde fietstunnel. Wat een luxe!

Wel netjes met licht aan
Zwemmen

Vlak voor Annecy wordt het tijd om af te koelen. We zetten de fietsen langs het meer, hup in de zwemkledij en Au ! Geen zandstrandjes hier maar keien. Voorzichtig het water in dus. Vooraf hebben we vanzelfsprekend eerst wat literatuuronderzoek gedaan. Het meer is 38 kilometer in omtrek en gemiddeld 41,5 meter diep. Een zwemdiploma is dus wel handig! De verversingstijd van het meer is vier jaar dus het stroomt hier niet echt. Als je je laat drijven op een luchtbedje duurt het dus eventjes voor je in Annecy bent. In juli heeft het meer een aangename temperatuur van 22’C. Nou dat klinkt allemaal okay dus tijd voor een duik.

Presentatie synchroon zwemmen
Annecy

Na het verkwikkende bad fietsen we de laatste kilometers naar Annecy en parkeren we de fietsen. We lopen een rondje door het snikhete dorp. Mooie plaatjes en gezellige straatjes hier maar met een temperatuur van meer dan 30 ‘C houden we het toch snel voor gezien.

Annecy

We fietsen terug naar de camper en rijden een half uurtje naar een nieuwe locatie van France Passion. We zijn vandaag op bezoek bij de familie Beauguis in Marcellaz Albanais. Een geiten én koeien boerderij.

Dit is Jerome 69

Wij verblijven graag op de boerderij, ook in Nederland. Hier hebben ze naast de koeien en geiten ook 260.000 vliegen (echt waar) 🙂 Gelukkig hebben we overal horren maar in mum van tijd zitten er toch een heleboel binnen 🙁 De boerderij zelf is leuk, de plek waar we mogen staan is niet heel bijzonder, dat had beter gekund. We komen hier daarom niet nog eens terug.

Op de boerderij

Morgen gaan we naar onze favoriete wintersportplaats in les Trois Vallees

Geef een reactie