Zomer in Les Menuires

Samenvatting

Na een nachtje met veel geloei rijden we terug naar het meer van Annecy waar we ontbijten en lekker zwemmen. In de middag rijden we naar Les Menuires waar we ook overnachten

Loeiende koeien

Zoals gebruikelijk op een boerderij worden we rond een uur of vijf gewekt. We horen een hoop gestommel, schuurdeuren worden geopend en een koe (of ander groot dier) is duidelijk niet zo gecharmeerd van al deze activiteit op dit vroege uur en sputtert tegen als hij uit de stal in een kar moet. We kunnen ons voorstellen dat je liever in de stal blijft dan dat je naar de veemarkt of naar de slachterij moet. We horen het allemaal dus rustig aan en na een kwartiertje wordt het weer rustig en kunnen we verder met onze broodnodige nachtrust. Ondanks het gebroken nachtje zijn we vroeg wakker en gaan we eerst op vliegenjacht. Vierendertig 🙂

Met het juiste gereedschap …
Ontbijt aan het meer

Gisteravond laat (23:00 uur) is er nog een tweede camper aangekomen. Wie doet nou zoiets bij particulieren ……. Sommige mensen hebben kennelijk overal maling aan. Vervolgens parkeren ze de camper op ongeveer een meter van die van ons. We hebben dus vliegen en een andere camper op ons lip: Mwoh.

We besluiten dus om ergens anders te ontbijten en vertrekken vroeg. We rijden terug naar de oostelijke kant van het meer van Annecy. Voorbij Talloires zijn meerdere plekken waar je uitstekend kan parkeren aan het meer. Zie de routekaart van deze reis voor de exacte locatie. Wel even uitkijken met uitstappen anders sta je meteen in het water 🙂 Helaas is het wel vlak langs de doorgaande weg. Er is dus wel wat verkeer dat achter je langs rijdt.

Prima plekje voor Petit Dejeuner

We drinken koffie en eten verse croissantjes in de zon en aan het water. We hoeven vast niet uit te leggen hoe lekker dat is. Na het ontbijt is het tijd voor het schoonmaken van de camper. Er liggen namelijk 34 dode vliegen op de grond en er zit een een heleboel stof van de boerderij in onze deurmat. Na een kwartiertje is de camper weer fris en zijn we zelf aan de beurt. Ploemp.

Zo uit de camper het water in
De bergen in

We luieren daarna aan de waterkant, lezen in onze boeken en we dreigen helemaal zen te worden van dat onverwachts niks doen. Na de middag zijn we helemaal rustig en kunnen we weer verder. We rijden een uurtje via Albertville en Moutiers en vanaf daar via minstens 18 haarspeldbochten omhoog naar 1800 meter. Aangekomen in Les Menuires is het even zoeken naar de camperplaats.

We waren hier afgelopen winter en hebben toen wat voorwerk gedaan. De camperplaats die we hadden uitgezocht is nu gesloten. Jammer want die had keurig sanitair en ruimte plekken met gras. Die camperplaats is kennelijk alleen in de winter geopend. Dan maar naar de officiële camperplaats. Daar is heel erg veel plek. We staan er met nog twee andere campers. Normaal kost het hier € 11 per nacht maar nu staat de slagboom gewoon open. De betaalautomaat is “hors d’usage”. We weten niet eens of de stroomvoorziening het wel doet. De stroompalen werken namelijk met muntjes. Die muntjes zijn te krijgen bij een centrale automaat midden op de camperplaats waar je ook water kan krijgen. Die automaat doet het overigens wel. Omdat we geen stroom nodig hebben proberen we het maar niet.

Camperplaats Les Menuires
Les Menuires

Na de koffie gaan we het dorp verkennen. Zal het anders zijn dan in de winter. Ja natuurlijk, er is nu geen sneeuw 🙂 Maar verder ? We wandelen naar boven en hebben een mooi zicht op de camperplaats. Mooi plaatje toch?

Plek zat, mooi uitzicht, helaas geen gras

In Les Menuires is het gewoon druk! Misschien komt het omdat volgende week de Tour de France hier langs komt maar ze hebben hier alles uit de kast gehaald om voor het nodige vermaak te zorgen. Je kunt er mountainbiken (up en downhill), elk mogelijk springkussen is er te vinden, trampolines, skelters, beachvolleybal, voetbal, tennis, elektrische steppen, levend tafelvoetbal, etc. En er zijn ook nog best wel veel mensen hier. Komen die een dagje of verblijven die net als in de winter een hele week in een appartement?

Het verast ons een beetje. Verder zijn natuurlijk alle winkeltjes open. Bij 28’C zijn de wintertruien en jassen met extra korting op de kop te tikken. Er is ook één skilift geopend waar je de fiets kan meenemen. Dan kun je daarna naar beneden stuiteren. Wij laten het allemaal even op ons inwerken en staan met open mond te kijken bij de sumo worstelaars. Pakken zijn gratis te gebruiken……Wij proberen het even niet.

Kōgeki (=aanvalluh)

Na een uurtje hebben we het gezien en lopen we terug naar de camper. De temperatuur zakt hier snel zodat we lekker koel kunnen slapen straks. Best wel prettig. Morgen gaan we wandelen in de bergen en we hebben nu al pijn in de kuiten van dat stukkie naar het dorp 🙂 Dat gaat leuk worden.

4 thoughts on “Zomer in Les Menuires

  • 7 september 2019 om 08:54
    Permalink

    De eerste camperplaats in Les Menuires die jullie bezochten is alleen toegankelijk (in de winter) als je lid bent van een bepaalde club (weet zo effe niet meer welke club). Wij hebben het ooit een keer geprobeerd om daar te staan maar kwamen er dus niet op.

    Beantwoorden

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog