Luxemburg

Dit is het eerste van totaal 4 blogs over onze reis naar de Luxemburg in de winter van 2022. Onderaan elk blog kunt u doorklikken naar het volgende blog van deze reis. Onze eerste reisdag was: Glibberen in Longemer. Een overzicht van alle blogs van deze reis kunt u hier vinden.

Samenvatting

8 dagen onderweg |  1500 km gereden | 150 km gefietst

We maakte een korte rondreis naar de Vogezen en naar Luxemburg. We glibberen in de sneeuw in Longemer en fietsen over een voormalig spoor in Luxemburg. Een natte maar leuke reis.

Algemeen

We zijn eerder in de winter nar de Vogezen geweest en willen ook dit jaar naar de sneeuw. De condities van de sneeuw en de weersverwachting waren echter niet zo goed zodat we na een dagje sneeuw naar Luxemburg zijn vertrokken voor een aantal wandel- en fietstochten

Het weer

Toen we vertrokken was de zwaarste storm in jaren voorspeld. Het lukte om voor de storm in Frankrijk te zijn maar zelfs daar waaide het hard. De vooruitzichten waren niet zo goed zodat we best wel wat regen hebben gehad. Maar uiteindelijk valt alles achteraf mee en hebben we heerlijk gewandeld en gefietst.

Overnachten

We stonden dit jaar op campings. Dat is in de winter toch wel fijn. In de Vogezen hebben we, anders dan we gewend zijn gereserveerd omdat het wel eens druk zou kunnen zijn in de voorjaarsvakantie. Dat blijkt toch mee te vallen. Op de andere campings was plaats zat.

De route

Wij reden in 8 dagen 1500 kilometer via onderstaande route. Dat is eigenlijk best veel voor een beperkt aantal dagen maar als je naar de sneeuw wilt is dat iets wat je er voor over moet hebben.

Onderaan dit bericht kunt u doorklikken naar de eerste reisdag van deze reis:  #2 | Glibberen in Longemer

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog