Cliffs of Kerry

We rijden een deel van de Ring of Kerry. Die moet je gezien hebben volgens alle berichten. Naast het strand van Rossbehy bezoeken we Skelligs Chocolat, de Kerry Cliffs met uitzicht op de Skellig eilanden en Abby Eiland.

Met donkere wolken waaruit veel regen valt vertrekken we uit Killarney. We rijden de ring tegen de klok in. Op internet zijn veel adviezen te vinden maar wij hebben het gisteren in de praktijk getest. Een stukje van 20 km met de klok mee beviel absoluut niet. Op de smalle wegen kwamen we tientallen bussen tegen. Dat is gewoon niet prettig. Tegen de klok in dus en geen bus gezien 🙂

Opspattend water aan het strand

Eerste stop is Rossbeigh strand. Een lang strand waar vooral oen is met paarden. Het strand zelf is erg aan erosie onderhevig.

Even verderop komen we langs een prachtig trein viaduct en die moet natuurlijk even op de foto. Wel levensgevaarlijk als je zo langs de kant van de weg moet parkeren 🙂

Mooi plaatje hoor

We rijden door en stoppen na een uurtje op een mogelijke camperplaats aan de strand van Ballingskellig. Het is een mix parking waar het waarschijnlijk op een zonnig dag best druk zal zijn. Wel een prima plekje.

Misty

Na een broodje rijden we de Skellig Ring. Deze rijden we met de klok mee. De Skellig Ring is een ongeveer 30 km en bestaat voor het grootste deel uit een eenbaansweg. Dat rijdt een stuk rustiger ! Aan de Skellig Ring zijn een aantal activiteiten. Als eerste bezoeken we Skelligs Chocolat. Fabriek is een heel groot woord maar ze maken er chocolade.

En ik wil alles proeven

Met bijzondere smaken en…. je kan alles eerst proeven. En proeven daar zijn we dol op. We proeven dus bonbons met mint, aardbei, limoen en meer. We kopen uiteindelijk een zakje met truffels en rode peper. Bijzonder smaakje.

Let vooral op de tekst …..

We rijden weer een half uurtje verder naar de Cliffs of Kerry. Er is een ruime parkeerplaats waar we met de camper prima kunnen parkeren. Je kan er zelf overnachten als je dat wil. Met een magnifiek uitzicht. Het is mistig het het waait hard dus dat doen we maar niet.

Dat voorspelt weinig uitzicht

We lopen naar boven en zowaar trekt de mist op. Soms moet je een beetje geluk hebben. De kliffen zelf zijn imposant om te zien. Vlakbij is Puffin Eiland. Daar nestelen jaarlijks 10.000 papegaaiduikers. Het uitzicht richting de Skellig eilanden wordt elke minuut betere en mooier. Een blauwe lucht is lekker maar dit vind ik zelf mooier om te zien.

Maar kijk nou toch eens wat mooi opeens. De Skellig eilanden

We rijden de rest van de ring en eindigen aan het strand van Darrynane voor een overnachting. Het is weer een mooi plekje. Zonder voorzieningen maar met een heerlijk uitzicht en nog gratis ook.

En we hebben weer een fraai plekje voor de nacht

Na het eten beklimmen we het hoogste punt van Abbey Island. Een klein eilandje voor de kust dat bij eb toegankelijk is. Op het eiland staat een ruïne van een oude kerk uit de 10e eeuw. Ook daar weer een begraafplaats. Tot dusver het mooiste plekje om te worden begraven ……

Abbey island

We lopen naar “de top” en zien heel in de verte onze camper staan als klein wit stipje.

En dat witte stipje naast de ruime da zijn wij

We sluiten af met een mooie zonsondergang. Toch nog na een wat mistig dagje

Gotcha !

Geef een reactie