Salland

In Salland liggen een aantal Nederlandse Hanzesteden. Die zijn echt mooi en de omgeving is bij uitstek geschikt voor fietstochten over de dijk en voor fotosessies langs de rivier. We bezoeken Deventer en rijden daarna door naar het Rijk van Nijmegen en naar Wijk bij Duurstede.

5 dagen onderweg | 395 km  gereden| 64 km gefietst

25 maart 2016 @ Welsum

Voor het eten vertrekken we uit Driehuis. Omdat er file staat op de A1 rijden we via Flevoland naar Harderwijk. Van daaruit binnendoor naar Welsum. Rond 18:00 uur komen we aan op camping de Stuurmanskolk. Dat is een mooie camping met aparte en verharde plaatsen voor campers. Mooi gelegen aan de dijk langs de IJssel. Het is nog rustig zo vroeg in het seizoen. Dit is een camping waar we nog wel een keertje terug komen want het is een goede uitvalsbasis voor een fietstocht langs de IJssel naar Kampen of naar Zwolle.

De stuurmanskolk
26 maart 2016 @ Alverna

‘s-Morgens begint met een wandeling langs de IJsel. Het is mistig dus dat moet mooie plaatjes opleveren.

De ton prikt door de mist

Na het ontbijt stappen we op de fiets voor een bezoek aan Kampen. Met een stevige tegenwind fietsen we langs de westkant via Terwolde naar Kampen. Daar nemen we met het pontje naar de overkant. Kampen is een prachtige stad met een mooie oude stadskern en allemaal leuke winkeltjes.

Kampen

We genieten van koffie met taart in de zon op een terras. Het voorjaar begint zich aan te kondigen wat ons vakantiegevoel nog eens extra versterkt.

Nadat we rustig door de stad hebben geslenterd fietsen we langs de andere kant van de rivier weer terug. De stevige wind die we heen tegen hadden blaast ons in een mum van tijd naar Welsum. Onderweg komen we verschillende nestelende ooievaars tegen. Dat blijft een indrukweekend gezicht.

Tegen 14:00 uur verlaten we de camperplek om nog een stukje verder af te dalen in de richting van Nijmegen. We arriveren op Camping bij de drie Linden. Een kleine camping op ongeveer 5 km van het centrum van Nijmegen. Ook op deze camping is het betrekkelijk rustig. De camping heeft alle benodigde voorzieningen maar is niet zo bijzonder dat we er snel terug zullen komen.

Camping bij de Drie Linden

Wij genieten nog even lekker van de zon op de laatste dag van de wintertijd. Morgen is het een uur langer licht ! ’s-Nachts hebben we voor de eerste maal regen. Check ! De camper is waterdicht.

27 maart 2016 @ Wijk bij Duurstede

Nadat we hebben uitgeslapen en na ons eerste paasontbijt in de camper fietsen we naar Nijmegen. Daar is op eerste Paasdag helaas weinig te beleven.

Nijmegen

Rond de middag zijn we terug op de camping en vertrekken we in de richting van Wijk bij Duurstede. We nemen de pont over de Neder-Rijn en arriveren op de SVR camping ‘t Boomgaardje. Dit is een leuke kleine camping! Alleen de weg er naar toe is al leuk zo midden tussen de fruitbomen door. De camping zelf ziet er picobello uit. We krijgen een mooie plaats op een veldje met 5 andere campers. Elke plek heeft een keurig terras. Sanitair is netjes.

SVR camping ’t Boomgaardje

Hier komen we zeker een keer terug als alles in bloei staat en waarschijnlijk nog wel een keer als het fruit aan de bomen hangt. We stappen voor de tweede maal op de fiets en fietsen naar Wijk bij Duurstede. Daar komen we onder andere langs kasteel Duurstede. In 1270 is het eerste deel gebouwd door Zweder van Abcoude.

Kasteel Duurstede

Op de weg terug naar huis komen we schapen met koemotief tegen. Dat is natuurlijk iets voor Laura. Leuk gezicht die lammetjes. Lente !

Vlak voor de camping stoppen we nog even langs de weg. Natuurlijk stikt het hier van de fruitteelt. Er staat nog niets in bloei maar de staken zijn een foto waard.

Vlak voor de bloei

In de avond komt er een pittig maar kort buitje over de camping heen. We zien hem al van verre aankomen….

Volgens mij gaat het regenen

‘-s-Nachts schudt de camper heen en weer door de harde wind. Dat is het nadeel als je geen pootjes onder de camper wil. De volgende dag rijden wij naar huis. Het waait nog steeds flink. Thuis wassen we de camper nog even en kijken wij alweer vooruit naar onze volgende ronde “Onderweg”.

Eén gedachte over “Salland

 • 17 juli 2016 om 09:10
  Permalink

  Hallo Laura en Robert-Jan,

  Wat leuk om over jullie ervaringen te lezen, het levert weer mooie plaatjes op. Het tanken van lPG levert tegenwoordig problemen op zo te lezen. Toch maar besloten voor een buitenaansluiting.
  We nemen jullie tips mee en blijven jullie volgen, nog heel veel plezier met de mooie camper.

  Fijn weekend!
  Wim en Ria

  Beantwoorden

Geef een reactie