#6 | Mortehoe

Samenvatting

Via Lynton rijden we naar Mortehoe waar we op een van de mooiste campings staan die je je kan voorstellen. Wat een fenomenaal uitzicht op de atlantische oceaan. We maken een mooie fietstocht.

Tolweg

Na een rustig ontbijt vertrekken we in zuidelijke richting. We beginnen met alweer een tolweg. Deze is aanbevolen voor caravans. Nou hebben wij geen caravan maar het lijkt ons een mooiere route. Aan het begin van de tolweg geen controle maar het vriendelijke verzoek om 4 pond in het bakje te doen. Wij zijn natuurlijk braaf en voldoen het gevraagde bedrag.

Na een mooie route komen we aan in Lynton.

Veel van dit soort haventjes

Een klein toeristisch plaatse met een treintje naar de top van de heuvel. We slenteren langs de winkeltjes en kopen twee samen Fudge. Lekker !

Heeft iedereen een bootje dan ?

Daarna rijden we verder naar de camping die we hebben uitgezocht. Die ligt midden een een heel groot toeristisch gebied. Aan campings geen gebrek hier, de een nog groter dan de andere. Niet wat wij zoeken. Onze camping is klein maar helaas gesloten tot mei. We moeten dus op zoek naar een alternatief en besluiten door te rijden naar Mortehoe

Ook daar draait alles om toerisme. Wij vinden echter een prachtige camping met een magnifiek uitzicht op zee. North Morte Farm. Helaas is er geen stroom op deze plaatsen maar nemen we graag voor lief.

Mooie plekje !

Vanzelfsprekend verkennen we de omgeving op de fiets. Mortehoe is een klein dorpje met pensionnetjes en terrasjes. Leuk. Even verderop ligt Wollecombe. Dat is groot, nieuw en druk met een breed strand wat bij 11’C al druk bevolkt is. Brrr. We fietsen door naar Lee. Een heel klein plaatsje aan het eind van een riviertje. Prachtig gelegen. We drinken er thee.

Lee

De terugweg vraagt zoals verwacht een steil klimmetje van 20%. Het gaat allemaal net op de fiets. Omhoog met de ondersteuning op maximaal en naar beneden met de remmen volledig dicht geknepen.

Mortehoe bij zonsondergang

We besluiten om morgen nog een dagje te blijven want het is hier heel erg mooi en we hebben nog niet eens gewandeld.

Geef een reactie