Eemvallei

De Eemvallei is met zijn oude Zuiderzee stadjes een leuke omgeving en niet al te ver bij ons vandaan. Dat laatste is wel zo prettig als het vroeg donker is en we op vrijdagmiddag na het werk wegrijden. Het is koud maar op de fiets bezoeken we Nijkerk, Spakenburg en Uddel. Zaterdag overnachten we op een camperplaats bij een boerderij.

3 dagen onderweg | 242 km gereden | 28 km gefietst

11 maart 2016 @ Zeewolde

Ons tweede weekend met de camper. We gaan 2 nachten. De vooruitzichten zijn uitstekend dus we hebben er zin in. Nadat we gasflessen hebben aangesloten rijden we vrijdag rond half vijf weg richting Zeewolde. Doel is camperplaats de Wielewaal. Die heeft goede recensies. Na een korte rit arriveren we in Zeewolde waar eerst 4 euro aan munten in de automaat moet voordat de slagboom open gaat. Aansluitend kunnen we betalen (na aftrek van de reeds betaalde vier euro) en zoeken we een mooi plekje aan de dijk. De camperplaats is inderdaad de moeite waard. Ruim opgezet, vlak bij het water en met alle voorzieningen. De lasagne gaat in de oven. Daarna kijken we het nieuws en worden er nog wat verslagen gecorrigeerd. Morgen eerst maar eens op de fiets naar Nijkerk.

12 maart 2016 @ Uddel

Om 06:30 al wakker na een heerlijk nachtje slapen. Mooie tijd om de zonsopkomst te fotograferen want die staat vandaag gepland voor 06:59 Het heeft gevroren dus de plaatjes zijn prachtig geworden. Overigens klopt de planning precies. De zon komt op het afgesproken tijdstip en zonder vertraging boven de horizon 🙂 Onderweg terug kom ik buitengewoon mooie molshopen tegen die in de opkomende zon liggen te bakken. Ook die gaan dus op de foto.

Na het ontbijt gaan we op de fiets naar Nijkerk. Daar heeft het gemeente bestuur alle oorspronkelijke straatnamen aangepast naar wat meer ‘coole’ namen. De voormalige Beestenmarkt heet nu dus “Plein” en wordt vandaag bevolkt door een kofferbak verkoop. Het bestuur is kennelijk een beetje van het pad af….. Na een kop koffie op de Beestenmarkt fietsen we door naar Spakenburg. Daar is gewoon gezellig weekmarkt op de Spuistraat. Vervolgens moeten we even zoeken naar iets van klederdracht en vinden uiteindelijk een dame bij de uitgang van het museum.

In Spakenburg moet je natuurlijk wel vis eten. We zijn niet de enige met dat idee en zo staan we een half uur in de rij voor een gebakken visje. In de zon op een bankje aan de oude haven smaakt het gelukkig heerlijk. Om 13:30 uur nemen we het pontje terug naar Flevoland. Een lekker fietstochtje van ruim 20 km. Om 14:00 rijden we vanaf de camperplaats in de richting van Ermelo. Eerst nog even via de campingwinkel om spanbanden te kopen voor de luifel. Na nog wat andere boodschappen arriveren we rond 17:00 uur op camperplaats Ouwe Diek in Uddel. Een kleine camperplaats op een kalverboerderij. We hebben een mooi plekje en worden meteen verwelkomd door de boer die een tapijtje komt brengen voor op de grond voor de deur. De camperplaats is namelijk nog niet helemaal klaar. Het gras moet nog worden ingezaaid. Het tapijtje voorkomt een smeerboel in de camper. Een super service van heel aardige eigenaren! Vertellen over het bedrijf willen ze ook. We praten dus letterlijk over koetjes en kalfjes en leren weer wat over deze bedrijfstak. De ovenschotel is heerlijk maar we komen er achter dat een ovenschaal dan wel handig is. We gebruiken dus maar de braadslee. Op het to do lijstje komt een overschaal te staan.

13 maart 2016 @ Driehuis

Ik ben om 06:30 weer wakker. Mijn interne wekker is redelijk stipt in de camper. Laura slaapt nog dus start ik met een wandeling naar Uddel. Het is een mooie omgeving maar Uddel zelf stelt niet zoveel voor. Op de terugweg loop ik over een onverhard landweggetje en zie ik de campers in het land staan. Wat een mooi gezicht zo.

We vermaken ons de rest van de dag op de camperplaats en maken nog een korte wandeling door het bos vlak bij de camperplaats. Het is prachtig weer.

Achter de camper uit de wind is het al heerlijk. Via Flevoland rijden we aan het eind van de middag weer naar huis. Volgend weekend wordt het alweer mooi weer 🙂 We kijken er nu al naar uit !

One thought on “Eemvallei

  • 17 juli 2016 om 09:13
    Permalink

    Hallo globetrotters dus dit weekend was weer geslaagd.
    Wij (eigenlijk ik dus) zijn gewoon jaloers.

    Beantwoorden

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog