Claude in de Jura

Samenvatting

We vertrekken richting de Jura om het stadje Claude te bezoeken wat het centrum is van de fabricage tabakspijpen. het loopt anders want het is zondag en alles blijkt gesloten.

Soms gaat het anders

De volgende dag vetrekken we bijtijds vanaf de camperplaats. Bestemming is het plaatsje Claude in de Jura. Daar is een camping en het plaatsje is bekend om de productie van tabakspijpen. Er is zelfs een museum. Dat lijkt ons aardig om een keer te zien. Zoals elke vakantie zit het niet altijd mee en lopen zaken wel eens wat anders dan gepland of gehoopt. Dat begint al met de camping. De receptie is hier dicht tussen 12:00 en 14:30 uur en wij komen natuurlijk om 12:15 aan. We hebben geen zin om te wachten dus rijden we naar het centrum en parkeren daar de camper. We lopen vervolgens naar het museum en het is nog warmer dan gisteren. De thermometer geeft in het stadje 37’C aan. Aangekomen bij het museum blijkt dat ook die een middagsluiting hebben. Wat ? Een museum dat een siesta neemt ? Het wordt steeds gekker. Verder is het nog zondag ook dus alle leuke winkels waar ze tabakspijpen verkopen zijn gesloten. Niet zo goed gepland allemaal. We lopen de kerk even in, die is mooi maar we hebben even geen zin en gaan snel weer door.

Best een mooie kerk

We rijden maar door want buiten is het niet goed vertoeven en binnen hebben we tenminste airco. Uiteindelijk komen langs het Lac d’Abbaye waar je heerlijk kan zwemmen. Het is er niet eens heel druk maar en we kunnen de camper kwijt langs de weg. We kleden ons om in de camper, nemen een fles drinken mee en genieten even tussendoor van een verfrissende duik in een pittoresk meertje

Lekker hoor
Alweer camping stress

We zoeken daarna een camping uit dat aan een ander meertje hier in de buurt ligt. Activiteiten anders dan zwemmen zit er vandaag met deze warmte niet in. We rijden naar Lac de Narlay en de gelijknamige camping. Daar aangekomen staat er een bord: Complet/Full. Tuurlijk. Dat is te verwachten maar toch ga ik even proberen. Ik kan mij gewoonweg niet voorstellen dat er niet één open plekje is voor een nacht. Maar helaas, het heeft geen effect. We besluiten opnieuw naar een camperplaats te rijden. Een parkeerplaats aan een ander klein meertje waar het ‘s-avonds rustig is en je prima kan overnachten. 700 meter voor dat meertje komen we camping de l’Abbaye tegen met zeeën van ruimte. Vreemd hoor. We boeken gelijk maar 2 nachten.

Camping l’Abbaye

We fietsen nog even 700 meter naar het meertje. Daar kun je inderdaad ook prima overnachten en je kunt er heerlijk zwemmen. Ook al zo rustig.

Ziekjes

De volgende dag hadden we de gepland om op de fiets een aantal kloven te bezoeken in de omgeving. We blijven echter op de camping omdat Robert-Jan een beetje duizelig is. Het is vandaag heel erg heet dus een beetje rustig aan onder de luifel komt ook wel goed uit.

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog