#3 | Bannow Beach

Samenvatting

We arriveren in Ierland en rijden een klein stukje en overnachten aan Bannow Beach. Een prachtig strandje aan de Ierse Zee.

Overtocht

Vandaag is de overtocht van Fishgard naar Rosslare in Ierland. De boot gaat pas om 13:00 uur dus we hebben vandaag een rustige start. Ik ben vroeg wakker dus wandel ik eerst een rondje langs de kust van Wales.

Een wel hele goede morgen

Rond 11:00 uur rijden we naar Fishguard waar we eerst nog even diesel tanken. We varen net als gisteren met Stenaline. Anders dan gisteren is het hier een rommeltje. Wat een ongeorganiseerd gedoe. Daar kan ik als Nederlander niet zo goed tegen. Bij het opstellen staat alles door elkaar (hoog, laag, breed, aanhangers, etc) en dat moet dat later natuurlijk weer uit elkaar. We staan in vier rijen opgesteld wat allemaal gelijk gaat rijden en vervolgens langs twee loketten moet. Ritsen dus vlak voor je de ferry op moet. Wie bedenkt zoiets. Het komt uiteindelijk goed maar de chaos verbaasd ons wel. Op de boot is er nog minder te beleven dan gisteren en fatsoenlijk zitten valt ook tegen. Dan zijn de ferry’s naar Noorwegen toch echt beter. De overtocht zelf duurt ruim 3 uur en om 17:00 rijden we dan eindelijk Ierland in.

Bannow Beach
Mooi plekje aan het strand

We rijden een half uurtje naar Bannow Beach. Dat plekje hebben we uit een ander reisverslag geleend. Een klein strandje waar we een mooi plekje hebben voor de eerste nacht. Gratis en voor niets. We kijken daarna nog even naar de waterpomp en controleren de terugslagklep. Uiteindelijk doet het pompje helemaal niets meer. Die moeten we dus echt vervangen. Dat wordt dus pas maandag.

Ja dat hadden we al begrepen…
Hele lange benen
Yesss !

In de avond lopen we nog even lekker langs het strand. Met het zonnetje in de rug en een mooie lucht. We zijn in Ierland. Lekker !

Geef een reactie