#18 | Along the Causeway

Samenvatting

Ze staan er al jaren maar sinds kort is het een toeristisch hoogtepunt. The Dark Hedges, King’s Road uit de serie Game of Thrones. Na ons bezoek volgen we de Causeway Coastal Route. Wat een schoonheid !

Dark Hedges

Om 08:30 rijden we al de camping af. Het was geen succes om met een bankholiday op een parkeerplaats van een camping te gaan staan. Kost ook nog eens £ 20,00. Volgende keer maar niet meer doen. We rijden naar The Dark Hedges. Een natuurfenomeen dat al jaren een geliefde fotolocatie is.

The Darked Hedges – KIngs Road

Sinds kort wordt het vooral bezocht omdat het Kings Road is uit de serie Game of Thrones. Er schijnen nu dagelijks hele busladingen langs te rijden. We waren hier al voor gewaarschuwd in verschillende blogs dus we zorgen dat we er vroeg zijn. Resultaat is dat we inderdaad de eerste zijn en de hele weg voor ons alleen hebben. Eigenlijk zijn we er in het verkeerde seizoen (te veel blad aan de bomen) en nog iets te laat (zon schijnt al redelijk fel). Maar ja je kan niet alles hebben 🙂

In zwart wit is het ook erg mooi

Als we wegrijden om 09:00 uur lopen er inmiddels 10 andere bezoekers rond. We rijden weer terug naar de kust en pakken de Causeway Coastal Route weer op. We maken een eerste stop bij het plaatsje Ballintoy. Daar parkeren de camper aan de doorgaande weg want het weggetje naar beneden is niet toegankelijk voor campers volgens de bordjes. Op de fiets gaan we  vervolgens naar beneden. We wandelen een stukje en en genieten van de mooie kust.

Ballintoy
Inspirerend plekje
Gap in the wall
Bespiegelingen

We fietsen weer omhoog naar de kustweg en rijden daarna een klein stukje verder en komen bij de beroemde touwbrug Carrick a Rede. Daar gaan we niet naar toe. Het lijkt ons alweer een heel toeristisch plekje waar alle bussen even stoppen. We parkeren de camper op een parkeerplaats waar je wel een mooi uitzicht hebt. We maken wel een mooie plaatje. Zelfs de parkeerplaats is voor Ierse begrippen druk. Bussen stoppen er en dan komen er ineens 40 man langs het hek staan om even snel een fotootje te maken.  Wat zijn we blij met onze camper en het feit dat we onze eigen tijd kunnen indelen.

Carrick a Rede

Op de parkeerplaats komen in gesprek met een Canadese dame wiens ouders uit Nederland zijn geëmigreerd in 1950. Zij maken ongeveer dezelfde tocht als wij maar dan met een personenauto. Leuk zo’n onverwacht gesprekje. We vervolgende tocht weer en na slechts 15 minuten rijden stoppen we bij de ruïne van Kinbane Castle. Dat is werkelijk een prachtig plekje. Dit kasteel werd gebouwd i 1547 door Colla Macdonnell.

Kinbane Castle
Wat een luchtpartij

Op deze parkeerplaats mag je ook overnachten. Een prima plaats en velen malen beter dan op de parkeerplaats van de vorige camping. Mocht u naar Ierland gaan dan is dit een aanrader. Voor ons voor een volgende keer zullen we maar zeggen

Prima camperplaats !

Na het bezoekje aan het kasteel en een korte lunch gaan we weer verder en stoppen vervolgens in Cushendun. Daar kunnen we aan het strand parkeren. Hier zijn de grotten uit de serie Game of Thrones. Daar gaan we niet heen maar we genieten wel lekker van het eerste zonnetje sinds lange tijd op het strand. Met een boek, een goede kop koffie is dat genieten met een grote G.

Relaxen aan het strand

Als het fris begint te worden klappen we de stoeltjes weer in om het laatste stukje af te leggen naar Glenarm waar we gaan overnachten aan de haven. Een mooi en rustig plekje zonder voorzieningen maar wel gratis.

Camperplaats in Glenarm

Na het eten lopen we nog even door het dorpje. Morgen gaan we richting Belfast

Geef een reactie