Rotterdam

Samenvatting

In Rotterdam lunchen we in de Markthallen en bekijken de diversiteit aan nieuwe architectuur. We ronden af met het Fotomuseum en de tentoonstelling Powermask in het Wereldmuseum

Schiedam

Nadat we nog even wat boodschappen hebben gedaan rijden we tegen 11:00 uur richting de Maasstad. Omdat er in Rotterdam geen fatsoenlijke camperplaats is rijden we naar Schiedam. Daar is midden in het centrum een camperplaats zonder voorzieningen aan de voet van één van de molens. Als we aankomen staat er nog een andere camper. Betalen gaat normaal gesproken via de parkeerautomaat maar die zijn afgesloten vanwege oudjaar. We betalen dus maar via de app al is dat niet de bedoeling. Achteraf krijgen we het geld toch weer terug vanwege oudjaar. De camperplaats zelf is wat aan de korte kant. De achterzijde van onze camper (7,50 meter) steekt daarom over de walkant heen maar het gaat allemaal net.

Camperplaats Schiedam

Het is een prima plek om Schiedam en/of Rotterdam te bezoeken. Het centrum van Rotterdam ligt op slechts 8 km fietsen. Omdat er auto’s voor de campers langsrijden is er wel wat verkeerslawaai hoewel dat ‘s-nachts nog wel meevalt.

We stappen op de fiets en 30 minuten later staan we in het centrum van Rotterdam. Als eerste brengen we een bezoek aan de markthal. Een veelheid aan kraampjes met vlees, vis, fruit, noten en andere lekkernijen.

De markthal

Het fraaie plafond van de hal os inmiddels bij iedereen wel bekend. Met groente, bloemen en fruit.

Fraai hoor !

Halverwege begint de maag toch echt te protesteren en bestellen we Turkse Tappas bij Obba’s Foodbar. Een echte aanrader ! Heerlijk om samen van een heel plateau met lekkere hapjes te smullen.

Tappas

Na de lunch lopen we de hal weer uit en steken we het plein over naar de wereld beroemde Kubus woningen. Deze zijn in 1982 gebouwd en nog altijd een bezienswaardigheid. Inmiddels is er in Rotterdam nog veel meer nieuwe en aparte architectuur te zien.

Kubuswoningen

Via de Maas lopen we vervolgens naar de Erasmusbrug. Ook al zo’n plaatje. We steken hem te voet over en lopen naar het Foto museum. Daar kopen we een museumjaarkaart. 2018 wordt ons museumjaar en het fotomuseum wordt ons eerste bezoek. We bekijken de expositie over het werk van Bruce Davidson. Een Amerikaanse fotograaf met prachtige Zwart Wit foto’s.

bron: Fotomuseum Rotterdam

De rest van het museum valt ons een beetje tegen. Als we om 15:30 uur het museum uitkomen hebben we nog net voldoende tijd voor een bezoekje aan het Wereldmuseum. Daar is de tentoonstelling Powermask over het gebruik van maskers door verschillende volkeren en culturen. Een erg mooie tentoonstelling.

Maskers !
Oei, die neus is wel erg rood en groot

Het museum heeft verder een mooie collectie met boeddhistische beelden. Als we weer buiten komen wordt het net schemerig en worden we getrakteerd op een prachtig plaatje

Erasmusbrug op zijn mooist

We slenteren op ons gemak terug naar de fietsen en zijn rond etenstijd weer in Schiedam. Inmiddels is er nog één van de 6 camper plekjes vrij en dat op 28 december ! Rotterdam hebben we nog lang niet helemaal gezien maar voor nu was het een prima dagje. We komen zeker nog eens terug.

Geef een reactie