Noord Beveland

Samenvatting

Op Noord-Beveland zijn we eerder geweest in 2012 maar we hebben nog een fietstocht op onze verlanglijst staan. Rond de Oosterschelde via de Zeelandbrug en de Stormvloedkering. Dit weekend is daarvoor een mooie gelegenheid. Op de camping ontmoeten we Bas en Odile die daar hun vakantie beginnen. Zondag fietsen we rond de Braassemermeer en de Westeinder Plas.

3 dagen onderweg | 387 km gereden | 103 km gefietst

Colijnsplaat

We vertrekken wat later dan normaal omdat we de camper nog moeten ophalen uit de stalling. Na een ritje van ruim 2 uur komen we tegen 20:00 uur aan op camping Orisant in Noord-Beveland. Dit is een grote familiecamping met een boel toeters en bellen. Voor ons een beetje druk maar voor een nachtje is het prima. Vanaf de camping fiets je zo de dijk op langs de Oosterschelde.

IMG_8365
Camping Orisant

We lopen na het eten nog even naar de dijk en worden getrakteerd op een mooie zonsondergang.

Op Noord Beveland zijn we eerder geweest in 2012 maar we hebben nog een fietstocht op onze verlanglijst staan. Rond de Oosterschelde via de Zeelandbrug en de Stormvloedkering. Dit weekend is daarvoor een mooie gelegenheid
30 juli 2016 @ Colijnsplaat

Na het ontbijt stappen we meteen op de fiets. We willen via de Zeelandbrug naar Schouwen Duiveland fietsen en dan via de Oosterschelde kering weer terug. Ruim 60 km voor de boeg. Het weer is redelijk maar vanuit het westen verschijnen inktzwarte wolken. Dat geeft overigens wel mooie plaatjes !

Noord Beveland
Oei, gelukkig hebben we regenbroeken mee

Als we de Zeelandbrug over zijn stoppen we nog even om naar een voor ons nieuw fenomeen te kijken. Vissende kanoërs. Het zal vast wel praktisch zijn maar niet iets voor ons 🙂

Noord-Beveland
Nieuwe Olympische sport ?

Als ik Zierikzee binnenfiets krijg ik een lekke band. De eerste met onze nieuwe fietsen. Natuurlijk achter. Gelukkig is het maar 10 minuten lopen naar de Peter Bakker en die heeft tijd om even de binnenband te vervangen. Ondertussen genieten wij van een koffie met taartje in de Zeeuwse Hemel. Na een uurtje zit er een nieuwe binnenband in en kunnen we weer verder. Prima service !

IMG_8399
Zierikzee

Via de dijk rijden we verder richting de Oosterschelde kering. Onderweg komen we langs mooie landjes en strandjes.

IMG_7402
Langs de Oosterschelde

Uiteindelijk komen we rond 15:00 uur aan het begin van de Oosterscheldekering. Het blijft een indrukwekkend gezicht als de Oosterschelde leeg of volstroomt via de kering. Wat een geweld.

IMG_8410
Oosterschelde kering

Aan de overkant is het tijd voor een culinaire stop. We genieten van Oosterschelde Tappas bij Seafarm en we eten voor het eerst in ons leven Zeekraal en Scheermesjes. Best te eten 🙂

Tappas al la Oosterschelde
Tappas al la Oosterschelde

Rond etenstijd komen we weer op de camping waar we Bas en Odile ontmoeten. Die zijn vanmiddag aangekomen en beginnen vandaag aan hun drie heerlijke weken vakantie in Zeeland. Een lekker vooruitzicht. We drinken bier en daarna koffie.

IMG_8427
Met Bas en Odile

‘s-Avonds loop ik weer even naar de dijk. Daar zijn altijd mooie plaatjes te schieten.

IMG_7420
Mooi he
31 juli 2016 @ Driehuis

Na het ontbijt en de koffie nemen we afscheid van Bas en rijden we naar Roelofarendsveen. Daar is niets te beleven maar we kunnen daar wel de camper parkeren voor de oude watertoren en de Pokemon zoekende buurtbewoners …….

Pokemon gekte
Pokemon gekte

We stappen op de fiets voor een rondje langs de Braassemermeer en de Westeinder. Het heeft hier vanmorgen hard geregend maar het trekt langzaam open en het is heerlijk weer.

IMG_8425

Om 16:00 uur zijn we weer thuis en halen we Rik weer op bij Jet, Jon, Jeanette en Brigitte. Die zijn gisteren terug gekomen van hun vakantie in Frankrijk.

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog