#8 | Boscastle

We vertrekken richting het zuiden en rijden een klein uurtje naar een camping in de buurt van Bude. Daar is het stil, verlaten en niet erg aantrekkelijk. We rijden dus verder naar een camping vlak voor Boscastle. In de campercontact app staat als dichtstbijzijnde camping de Tewethett Farm. Dat is werkelijk een prachtige camping op de klif en recht aan Zee. Dat kost wel wat namelijk ruim € 40 per nacht. We nemen daarom de camping Lower Penycrocker op de heuvels voor Boscastle waar we voor de helft van dit bedrag staan. 5 minuten lopen van het kustpad en met ook een mooi uitzicht.

Nadat we nog een beetje extra stroom in de batterijen van de fietsen hebben gepompt bezoeken we Boscastle.

Camping Lower Penycrocker

We proberen de doorgaande wegen zoveel te vermijden. Nou is de doorgaande weg hier de B3263 (klein dus) maar toch pakken we witte weggetjes daaromheen op de fiets. Dat gaat meestal goed maar ditmaal moeten we voor het eerst een stukje lopen. 25% en onverhard dat trekken we echt niet J

Oeps, dat is beetje te

Het is er wel mooi en we rijden langs een kerkje dat zomaar midden in de heuvels staat. Met alleen een kerkhof en zonder huizen. Bijzonder.

Zomaar middenin de natuur

 

Het is overigens wel lastig om alles goed te zien hier. Overal hoge heggen langs de weg zodat je op je tenen moet staan om een foto te maken 🙂

Op je tenen anders zie je niets

Boscastle is een mooi plaatsje met een riviertje en een haventje naar zee. Bijzonder gelegen omdat het haventje verscholen ligt achter de kliffen. De huisjes zijn authentiek.

Boscastle

We lopen langs het riviertje naar het haventje en maken een paar mooie foto’s.

Mooi weer hoor
Gestrand

Opvallend is wel dat in deze tijd alles om 16:00 uur dicht gaat terwijl er best nog wel wat toeristen zijn.

We fietsen door naar het eerstvolgende plaatsje en dat is Tintagel. Heel bekend omdat daar het voormalige kasteel van King Atrhur staat. De verwachtingen zijn dus groot. Tintagel valt echter tegen. Het dorp zelf heeft weinig sfeer. Van het het voormalig kasteel is nauwelijks iets over. Alleen de baai waar het kasteel aan ligt is erg mooi. We drinken koffie maar ook hier gaat alles dicht. We laten het museum over King Arthur maar voor wat het is en hebben niet één foto gemaakt wat veelzeggend is.

Over de hoofdweg fietsen we terug naar de camping. ’s-Avonds loop ik nog even naar het kust pad voor een paar mooie foto’s. Het is een beetje mistig en dat geeft een mooi sfeertje.

Paardenbloem
Zo zijn de kleuren echt hoor !

Geef een reactie