#7 | Betoverend Arvidsvik

Samenvatting

Na een teleurstellend bezoek aan Göteborg overnachten we in Marstrand. We nemen de pont naar Arvidsvik en genieten van dit prachtige eiland met zijn authentieke huizen en mooie natuur.

Göteborg

We vertrekken maandag omdat we ‘s-middags Göteborg willen bezoeken. Rond 13:00 uur komen we aan na een wat saaie rit door het Zweedse landschap. We parkeren de camper zoals gebruikelijk even buiten het centrum. Desondanks moeten we parkeergeld betalen. Voor 24 uur is dat 95 kronen (ongeveer € 9,50). Net als we de fietsen uit de camper hebben gehaald begint het te regenen. En best wel veel, dat is lang geleden ! We wachten tot het een beetje minder wordt en fietsen dan naar het centrum. Als eerste bezoeken we de Feskekôrka. Daar moet je dus niet om 15:00 uur naar toe 🙂 Dan is alles al weg.

Feskekôrka

We gaan dus door naar de wijk Haga. Dat is feitelijk een trendy winkelstraat met mooie pandjes. We lopen door het straatje wat opvallend veel koffietentjes heeft.

Een zijstraat in de wijk Haga
Veel koffietentjes in Haga
Marstrand

Vervolgens lopen we door het centrum met de vele winkels. Misschien komt het doordat het regent maar de Göteborg kan ons niet bekoren. We fietsen dus terug en rijden daarna door naar Marstrand. Daar gaan we op de camping staan. Op zich een nette camping maar wij vinden het nogal duur. We blijven dus maar één nachtje.

Familiecamping Marstrand

De volgende dag verplaatsen we de camper naar de vlakbij gelegen camperplaats Koön. We hebben geluk want het beste plekje komt net vrij als wij aankomen. Hoplakee.

Zo dat is een betere plek !

We hebben een prachtig uitzicht en dat voor ongeveer € 12 per nacht. Dat bevalt ons stukken beter. Betalen moet overigens via een automaat of via de app SMS park die op veel plekken in Zweden te gebruiken is. Handig om vooraf even te installeren en te koppelen aan een creditcard !

Marsstrand

We stappen op de fiets voor een rondje over het eilandje vlak voor Marsstrand. We gaan met het pondje dat je voor € 3,00 naar de Arvidsvik brengt.

Met de pont is de enige manier om er te komen
Arvidsvik

Arvidsvik was vroeger een wijk van Marsstrand maar heeft inmiddels dus een eigen naam. Het is de enige plaats op het eilandje dat verder uit een natuurreservaat bestaat. Het was een strategische plekje. Vandaar dat er sinds 1658 een fort op het eiland staat.

ArvidsVik

Op het eiland staan veel huizen in een soort Jugundstil stijl. Het is prachtig bewaard gebleven en en waar nodig wordt er gerenoveerd in oorspronkelijke stijl.

Wat kon men toch mooie gebouwen maken vroeger

Volgens de kaart is er een fietspad en moet je rond het eiland kunnen fietsen, Dat blijkt wat overdreven. Wij fietsen tot aan e vuurtoren maar daarna houden wij het zelfs voor gezien 🙂 Dat gaat echt niet. Het eiland is overigens zo klein dat je alles gewoon kan lopen.

Einde van het fietspad

We fietsen weer terug en genieten van een friet met mayo aan de haven. Het is hier een gezellige boel met veel Zweden die hier een dagje komen badderen. Overal liggen mensen op de rotsen en overal wordt er gezwommen. Op een paar kleine stukjes zijn hele kleine zandstandjes.

Arvidsvik is een echte must see. Prachtig om een dagje te verkennen !

‘s-Avonds kunnen we nog genieten van het prachtige uitzicht op de baai. Het beste uitzicht tot dusver deze vakantie !

Lekkere hoor !

Geef een reactie