Aurlandvegen

Samenvatting

We rijden over de Aurlandsvegen bij Aurlandsvangen. Je kan natuurlijk via de hele lange tunnel onder dit prachtige gebied door rijden maar veel mooier is om erover heen te gaan.

Tunnelkunst

Vandaag gaan we weer verder noordwaarts. Als eerste de nieuwe brug over het fjord. Die is gekoppeld aan twee tunnels aan beide kanten. In de tunnel een enorme rotonde. Waanzinnig !

Rotonde in de tunnel
Rotonde in de tunnel

Overigens wel tol voor dit hoogstandje. In Voss bezoeken we de sportwinkel. Laura koopt nieuwe wandelschoenen.

Regenachtig kan best mooi zijn
Regenachtig kan best mooi zijn

We komen nog terug in Voss dus we rijden via Gutvangen naar Flam. Daar informeren we hoe het werkt als we met de fiets op de trein willen. Dat kan en doen we ergens volgende week. We rijden verder via Aurland de Aurlandvegen op, alweer een route die je moet rijden.

Aurlandsvegen
Aurlandvegen

We reden hem eerder zonder camper en helaas hebben we wederom buien. Ondanks dat blijft het mooi.

Aurlandsvegen
Waanzinnig
Aurlandsvegen
Op de fiets naar boven

Volgende week komen we er weer langs dus misschien schijnt dan een keer de zon 🙂

Aurlandsvegen
Aurlandvegen

Tussen Gudvangen en Skei rijden we door meerdere tunnels. Drie , zes en soms 11 kilometer lang. De tunnel onder de Aurlandsvegen door hebben we overgeslagen maar die is 25 km lang ! Ik denk dat we bij elkaar wel 50 km aan tunnels hebben gehad vandaag. In Skei parkeren we de camper op de nagelnieuwe camperplaats Jølster Panorama.

De camperplaats in Skei
De camperplaats in Skei

Met uitzicht op de gletsjer. Dat wil zeggen, als het niet regent. Vandaag hebben we de tweede dag met bijna alleen maar regen. De camperplaats is overigens een aanrader. Prachtig gelegen en nagelnieuw modern sanitair.

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog