Leevant Mines

Samenvatting

Op weg naar Landsend. Niet vanwege Landsend zelf want daar is niets te beleven. In de regio zijn een aantal dingen die we willen zien. We rijden via Penzance naar Botalleck en verkennen Leevant Mines.

Naar Landsend

Eerst doen we nog even wat boodschappen in Penzance, de eerste keer pas deze vakantie. Dat is zo lekker als je met de camper gaat. Geen boodschappen doen, alleen maar vakantie vieren. Daarna rijden we naar de secret garden camping. De naam is veelbelovend maar de camping is dicht. Op de campercontact staan weinig alternatieven dus we rijden een stukje verder langs de kust en komen uiteindelijk uit bij de Travaylorcamping in Botalleck. Op loopafstand van de mijnen en prima gelegen.

Trevaylor Camping
Mousehole

We besluiten een rondje door de punt van zuid Engeland te fietsen en fietsen over de B3318 naar richting Penzance. Vlak voor Penzance slaan we af naar Mousehole. Een leuk dorpje met een haventje en strandje waar we koffie drinken. Alleen voor de naam zou je het al willen bezoeken.

Mousehole

We fietsen vervolgens helemaal rond langs de kust en rijden uiteindelijk een weinig inspirerende rit van ruim 40 km. We vinden het landschap eigenlijk een beetje saai.

Beetje saai landschap 🙂

Op de camping aangekomen drinken we koffie. Omdat de zon begint door te breken lopen we meteen door naar de Leevant Mines. Het is een prachtig bewaarde industriële omgeving. Uniek gelegen aan de kust. Samen met de zonsondergang levert het veel mooie plaatjes op.

Over smalle paadjes
Even genieten van het uitzicht
Overzicht zuidwaarts
Restanten van de liftschacht
Leevant Miones, daar aan de kust
Leevant Mines
De erts ligt nog voor het gebouw
Leevant Mines
Zonsondergang
Leevant Mines
That’s me folks
Leevant Mines
Poldark plaatje

2 thoughts on “Leevant Mines

 • 23 april 2017 om 15:39
  Permalink

  Dag Robert-Jan en Laura,

  op de dag dat jullie in Engeland aankwamen liep onze Frankrijkreis ongeveer 80 km ( allemaal water ) van jullie vandaan op zijn einde. Het verslag daarover is in aantocht.
  Ondertussen lees ik jullie dagelijkse verslag met veel plezier. Wij zijn geen Engelandreizigers, maar het ziet er daar wel heel mooi uit. Jullie lijken ook veel geluk te hebben met het weer ( ik dacht dat het in Engeland alle dagen regende ).
  Nog veel plezier en groeten uit België,

  Nico

  Beantwoorden
 • 23 april 2017 om 21:15
  Permalink

  Wat een mooie foto’s, wat een mooie reis… bedankt voor de fraaie verslagen!

  Beantwoorden

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog