#14 | Sognefjellvegen

Samenvatting

Vandaag fietsen we op de top van de Sognefjellvegen. We zijn hier al twee keer eerder geweest maar op de fiets is het wonderlijk mooi.

Elanden

We rijden via Lom de Sognefjellvegen op. Vlak langs de weg zien we opeens een Eland staan met twee kalfjes. We stoppen en spotten onze eerste Eland ever.

Elanden !
Elanden !
10.000

We rijden onze 10.000 ste kilometer met de camper. En dat hebben we natuurlijk groots gevierd. Boven op de Sognefjellvegen parkeren we de camper en maken we een fietstocht over een onverharde weg.

IMG_7745
Sognefjellvegen
Sognefjellvegen
Sognefjellvegen

De omgeving is weergaloos mooi en je komt hier natuurlijk geen kip tegen. Wel een paar mensen maar dat zijn er bij elkaar niet meer dan 6. Overal ligt nog sneeuw. Het uitgestrekte verlaten landschap is een cadeautje.

Sognefjellvegen
Sognefjellvegen

Het gebied is met stip het mooiste gebied dat we hebben gezien tot dusver. In de winter moet het hier ook fenomenaal zijn. We komen langs stukken waar gewoon nog een hoopje van 2 meter ligt.

Sognefjellvegen
1,50 meter sneeuw en zonder sneeuwkettingen

Terug bij de camper zetten we de stoelen buiten en genieten van het uitzicht en….. een broodje kroket. Jawel, heerlijk en zo uit de oven.

Maximaal 10 meter

Via de Tindevegen rijden we naar Øvre Årdal. De Tindevegen zelf zijn niet echt bijzonder. Maximale lengte voor voertuigen is 10 meter volgens de bordjes. Wij zijn 7.40 meter en dat gaat goed maar heel veel langer moet je volgens ons niet zijn. Vlak voor Øvre Årdal zitten een paar hele smalle en kleine haarspeldbochten die best lastig zijn.

We rijden naar de Utladalen camping. Weinig bijzonders maar prima voor een nachtje. We eten oer-Hollandse pannenkoeken.

Utladalen camping
Utladalen camping

Geef een reactie