Aprez-ski in Gerlos

Het voordeel van de nieuwe technologie is dat je precies weet wanneer en waar het gaat regenen. Wij gaan richting Tirol en daar gaat het tussen 13:00 uur en 14:00 uur regenen. We plannen onze buiten activiteiten dus voor 13:00 uur. Om 09:00 uur rijden we de camping al af richting Gerlos. Daar willen we wandelen of fietsen. Als je naar Gelos gaat moet je Toll betalen. Een 24 uurs kaart kost € 9,50. We worden gelijk even gewogen. 3460 kg. Oei, Niet te zwaar maar wel zwaarder dan ik dacht ! Uiteindelijk komen we aan bij de Plattenkogel Express.

Bij de plattenkogel

Afgelopen maandag was de laatste dag van het ski seizoen dus alle liften staan stil en de pistes zijn inmiddels verlaten. Tijd voor een echte aprez ski wandeling dus. In korte broek (het is 23″C) en met onze bergschoenen aan lopen we tegen de piste omhoog. Rugzak met EHBO, water en eten mee. Dat is best een beetje zwaar zo door de sneeuw hoor ! Smeltwater laat zich al op meerdere plaatsen zien.

Plasjes vloeibare sneeuw

We wandelen helemaal naar boven naar het einde van de lift. Dat zijn 200 hoogtemeters tegen de berg op. Dat is dus weer even wennen want dat hebben we al een tijd niet meer gedaan. Het uitzicht, de sneeuw en de stilte maakt alles goed.

Ploegen en halverwege

Als we boven aankomen hebben we een prachtig uitzicht op de rest van het skigebied. Best wel ruim en mooi hier. In de winter zal het best goed skiën zijn hier. Wij zijn nooit naar Gelos geweest. Het heeft de naam van feestdorp en dat is niks voor ons. Misschien eens een keer in een van de andere dorpen zoals bijvoorbeeld Königsleiten.

Gelukkig staat de lift stil

Nu is het natuurlijk niet zo leuk om weer over de piste naar beneden te lopen. Op de kaart staat een wandelpad naar beneden door het bos. Dat is natuurlijk veel leuker maar ja hoe vindt je dat pad in de sneeuw. Ook daar helpt de nieuwe technologie ons. Laat ik maar eens reclame maken. Ik heb geen aandelen maar De app Guru Maps is perfect. Ik vertelde daarover al eens in het blog over onze wandeling op de Hardanger Vida. Met deze app zie je exact waar je staat en of je op het wandel- of fietspad staat. Offline en met een hele nauwkeurige kaart.

Het linkerplaatje laat zien waar je staat. Het pijltje op het blauwe bolletje laat zien welke kant je op loopt. Rechts de werkelijkheid 🙂 Wij gebruiken de app veel met name daar waar de route slecht is aangegeven.

Met behulp van de app vinden we dus het begin van het wandelpad en na enige tijd krijgen we ook live de bevestiging dat we goed zitten 🙂

Het bekende rode teken

Niet op de ski maar wandelen mag

Onder de sneeuw ligt het bord dat je hier niet mag skiën. Nou dat komt goed uit want die hebben we niet bij ons en dat waren we ook niet van plan.
We wandelen verder naar beneden. Het is echt prachtig zo in het bos met de smeltende sneeuw en her en der plantjes die tussen de sneeuw door prikken. Het is wel oppassen want soms zak je weg of glij je uit. Uiteindelijk ben ik maar twee keer uitgegleden.


Uitzicht op Speicher Durlassboden

Als we uit het bos komen op de alpenweide worden we verrast met honderden berg krokussen in wit en paars. Wat een prachtig gezicht. Het zijn er zoveel dat het onmogelijk is er niet doorheen te lopen.

Voorjaar

Als we bij de camper zijn is het 12:30 uur. We kunnen dus nog even van de zon genieten. We zetten de stoeltjes buiten en lunchen aan de piste. Heerlijk ! Om 14:00 uur beginnen inderdaad de eerste druppels te vallen en vertrekken we. Via Gerlos rijden naar Hall in Tirol. Daar is een camperplaats. Helaas blijkt die al vol te zijn. We willen wel graag Hall bekijken dus we zetten de camper op een parkeerplaats. Het regent inmiddels behoorlijk zodat we eerst een uurtje lezen in de camper. Daarna lopen we het stadje in. Het is een mooi stadje maar het is ook koud, nat en een beetje stil. Het kan ons na de mooie wandeling dus niet bekoren. We maken één mooie foto en besluiten verder te zoeken naar een plek om te overnachten

Hall in Tirol

We rijden naar camping Völs. Daar stonden we eerder in 2015. Geen gave plek maar voor een nachtje is het voor ons nu prima na deze fantastische dag.

Leuk als u een korte reactie geeft op ons blog