Zomerskieen op de Fonna Gletsjer

We gaan midden in de zomer skiën op de Fonna Gletsjer. Het is niet echt zonnig maar vreemd is het wel op op 11 jullie te skiën op 1400 meter hoogte. Een bijzonder activiteit in Noorwegen.

Om 08:00 worden we gewekt door personeel en skiërs die vroeg willen straten. Het is bewolkt en af en toe regent het. We ontbijten, trekken onze skispullen aan en beginnen aan een dagje zomerski

Klaar voor “Zomer” ski

Alle uitrusting is te huren voor een dag onderaan de lift. Er zijn 4 pistes (groen, blauw, rood en zwart). Vanwege het slechte zicht gebruiken we de blauwe piste die prima is voor één dagje.

Tis wel mistig

Halverwege de ochtend drinken we koffie bij de camper. Dat is wel lekker als die zo dicht bij staat.

Koffie op de parkeerplaats

‘s-middags skiën we tot een uur of 15:00. Het blijft jammer genoeg bewolkt met af en toe een beetje regen. Dat is nu eenmaal het risico in Noorwegen. Het maakt ons niet veel uit. We hebben een lekker dagje.

Om 15:00 uur rijden we weer naar beneden. In Jondal doen we een paar boodschappen.

Jondal

We rijden door naar de Odda Camping. Daar is informatie te krijgen over de wandeling naar Troll Tunga. Die willen we morgen doen. Op de Odda camping betalen we voor 1 nacht maar daarna blijkt dat er geen plekje meer te vinden is. We krijgen dus ons geld terug en rijden naar de camperplaats in Odda. Daar wilden we vorig jaar niet staan maar bij gebrek aan beter dus toch maar. Uiteindelijk valt het mee.

Camperplaats Odda

Geef een reactie