The Gap of Dunloe

Vandaag is het volgens de voorspelling de hele dag droog. Vroeg op want we gaan vandaag op de fiets over de Gap of Dunloe. Een rondje van bijna 50 kilometer met prachtige uitzichten en een bezoek aan een Charles Dickens winkelstraatje.

We rijden de Wild Atlantic Way op. De wegen zijn heel erg smal. Af en toe is dat bijna niet te doen want met de camper passen we simpelweg niet op één weghelft.Op zich is dat niet zo’n probleem maar met de aangegeven maximale snelheid van 100 km/h is dat in ieder geval een uitdaging als tegenliggers het gaspedaal hebben weten te vinden.

De eerste pas van deze vakantie is Moll’s Gap. De route erheen is mooi. De weg is dus oppassen geblazen. Oo de top parkeren we even de camper en hebben we een mooi uitzicht op de hoogste bergen van Ierland.

Uitzicht vanaf Moll’s Gap

We rijden in de richting van Killarney en parkeren de camper langs de weg bij de meren. Dit is het startpunt van onze fietstocht die we vonden op de site van ditisierland.nl.

De fietstocht over de the Gap of Dunlop – circa 50 km met één klim naar de Gap
Het eerste stuk gaat langs Lough Leane

Eerste stop is Lord Brandon’s Cottage waar we een no-nonsens broodje gezond eten. Vanaf hier is het klimmen naar de top van de Gap of Dunloe.

Net na de sandwich onderweg naar boven

Onderweg naar boven passeren we heel veel wandelaars en paarden karren. Met zo’n kar kan je ook naar boven. Milieuvriendelijk maar wat stinken die beesten toch. Moet daar ook niet iets van een roetfilter op ofzo?

Je ziet “The Gap” al van verre opdoemen 🙂
Over het bruggetje
Yep

Na de afdaling drinken we wat bij Kate Kearney’s Cottage om daarna naar Killarney te rijden. Killarney is het toeristisch centrum van de regio. Een leuk plaatsje met allemaal “Charles Dickens winkeltjes”

Bloemen
Iets met gezondheid
Snoepjes
Geen idee
De apotheek

Het laatste stuk voert weer langs Lough Leane. We stoppen nog even bij Muckross Abbey. Een ruïne waar nog altijd mensen worden begraven. Vreemde combinatie zo’n toeristische trekpleister langs recente graven.

Je zou zo nog een monnik tegen kunnen komen
Inmiddels groeit er een boom op de binnenplaats

We rijden terug naar de camper en zoeken een plekje voor de nacht op Killarney Flesk Caravan Park.

 

Geef een reactie