The Burren

Met windkracht 6 tot 7 uit het westen waaien we bijna van de kliffen van Kilkee af. We eten in de pub en verbazen ons over het maanlandschap van de Burren en over de kracht van het water aan de pier van Doolin.

Na een nachtje schommelen in de camper door de herfststorm die over Ierland heen trekt rijden we het laatste stukje over Slea Head tot we weer terug zijn in Dingle. De weg is smal maar met de camper nog prima te doen al kom je soms wel uitdagingen tegen 🙂

Dwars door de beek 🙂

Vanaf Dingle willen we over de Connor Pas terug rijden. Die schijnt mooi te zijn. De weg is alleen toegankelijk voor auto’s van 1,80 meter breed. Dat gaat het niet worden met onze 2,35m. We rijden dus dezelfde weg als gisteren 🙁 en gaan in één stuk door naar de pont in Tarbert. De route is onaantrekkelijk en bovendien stormt en regent het. Met de pont gaan we naar overkant voor € 21,00. In Kilrush eten we eerst een broodje aan de pier. Het naast gelegen strand is verlaten maar er wappert wel een rode vlag. De strandwachten zijn ook bij 7 Bft gewoon paraat. Niet zo vreemd want we zien regelmatige Ieren zwemmen op momenten dat wij met een glas gluhwein bij de open haard zouden willen zitten.

Rode vlag dus niet zwemmen ….

Na de lunch rijden we naar de kliffen van Kilkee. Met gevaar voor eigen leven wandelen we stukje langs de kliffen. We moeten oppassen dat we niet wegwaaien en 200 meter beneden in de woeste golven belanden. Dit weer hadden we niet besteld maar het is wel spectaculair.

De kliffen van Kilkee

Nadat we zijn uitgewaaid rijden we nog een uurtje verder en komen langs de bekende kliffen van Mohr. Daar gaan we morgen heen. We stoppen in Doolin zetten de camper weer eens op een echte camping. Nagle’s caravanpark is groot maar goed opgezet en het ligt op een hele mooie locatie.

Nagle’s Caravanpark

Omdat het inmiddels etenstijd is besluiten we naar de Pub te gaan. We wandelen de anderhalve kilometer naar de pub en kijken eerst nog even bij de winkels. Dat zijn allemaal souvenir winkeltjes want daar draait de hele economie op hier.

I love pink

We eten in Gus O’Conner pub.  Dat is een typische Ierse pub met heel veel plaatsen en even zoveel gasten. De bediening gaat echter heel soepeltjes. Die is er namelijk niet. Bestellen aan de bar, tafelnummer doorgeven en direct betalen. Binnen 10 minuten staat het eten voor je neus. En nog goed ook ! Aanrader dus. We blijven niet wachten op de live muziek die om 21:30 start maar lopen nog even naar de Burren naast de camping. De zon zakt langzaam weg achter de Aran Eilanden

De Burren

De Burren behoren op ieders lijstje te staan als je naar Ierland gaat. Wat een vreemd maar mooi landschap. Het lijkt de maan wel alhoewel we daar nog nooit zijn geweest. Zwart gesteente met heel veel scheuren en spleten waar dan weer van alles in groeit.

Zo doe je dat
….. en het resultaat maar waar groeit dat op dan ?

De wind beukt nog steeds met kracht op de kust. Dat blijft fascinerend om naar te kijken. Het water spat wel 5 tot 10 meter op !

Bizar landschap maar wel heel erg mooi
Dag golfje is een meter of 5 hoog …

Het is een mooie afsluiting van lange dag reizen. Morgen op de fiets naar de kliffen van Moher.

 

Geef een reactie