Slea Head

We bezoeken de zeer toeristische plaats Dingle en gaan daar dus niet met een bootje naar Fungi de tamme Dolfijn ^^. We rijden Slea Head Drive maar de wind en de regen gooien roet in het eten zodat we de geplande fietstocht niet maken.

Na een rustige nacht stroomt de parkeerplaats waar we staan al snel vol met dagjes mensen die komen zwemmen. Ik doe een dappere poging maar 16’C is mij toch echt te koud. Daarnaast ligt het strand bezaaid met kwallen. Niet echt een fijn idee en een uitstekend excuus.

Iets te enthousiast

We rijden het laatste stukje van de Ring of Kerry. In Sneem parkeren we de camper op een camperplaats en eten we een broodje.

Mooie muurschildering in Sneem

De camperplaats is mooi (met stroom) maar het is nog vroeg dus we blijven hier niet staan.

Camperplaats in Sneem

We rijden weer naar Moll’s Gap. Daar waren we eergisteren ook al. Het uitzicht op de heuvels is mooi zeker als de zon er even doorkomt.

Uitzicht vanaf Molly’s Gap

Via Killarney rijden we naar Trallee en vanaf daar naar Dingle. In Dingle is het erg druk en toeristisch. Je kan hier met een bootje naar een Fungi, dolfijn die hier al jaren voor de kust zwemt. Die is dus inmiddels tam en verslaafd aan het voedsel dat ie krijgt waarschijnlijk. Niet echt iets voor ons. We rijden de Slea Head Drive en eindigen uiteindelijk op de camperplaats aan Clogher Strand.

Camperplaats Clogher Strand

Daar is een strandje aan een woeste baai waar je niet mag zwemmen. Dat kunnen we ons voorstellen met de hoge golven en sterke stroming.

Aan de kogelgaten te zien is niet iedereen het eens met het zwemverbod

Het is een magnifiek gezicht. We maken een korte wandeling over de kliffen maar de wind en de regen maken het niet zo aantrekkelijk. De fietstocht over de Slea Head drive die we hadden gepland valt dus ook in het water. Na het eten wordt het toch een klein beetje droger en kunnen we nog even wandelen.

Prachtig plaatje van Clogher Strand

Morgen rijden we het laatste stukje van Slea Head en gaan we op weg naar de Cliffs of Moher.

Het schiereiland waar Dingle en Slea Head op ligt zouden zij niet nogmaals bezoeken. De weg naar Dingle is saai en met de camper kan je niet over de Connor Pas (max 1,80 breed). Je moet dus heen en terug over dezelfde saaie weg. Dingle is toeristisch en hoewel Slea Head mooi is, is dat niet voldoende om er nogmaals te rijden.

Geef een reactie