Raften in Eidfjord

Vandaag gaan we raften over de rivier in Eidfjord. We gaan twee keer de rivier af in vier persoons bootjes. Het water is letterlij ijskoud maar leuk is het zeker

We slapen weer lekker uit en ontbijten in de zon. Wat een prachtig plaatje zo

Beter kun je bijna niet opstaan

Daarna rijden we nog even terug naar Eidfjord want we hebben pas om 14:00 uur afgesproken voor het Raften. In Eidfjord ligt één van de vele cruiseschepen die je in Noorwegen vaak tegenkomt.

Dit is dus een kleintje…..

Om 14:00 melden we ons bij Flatearth voor 2 uur raften. De bootjes liggen al klaar.

Flateurth

Van het raften zelf hebben we (nog) geen foto’s. We hopen dat deze later nog volgen. Het raften zelf is inspannend en leuk om te doen. Na een instructie op het meer gaan we twee keer de rivier af. We denderen over het witte water en zitten een aantal keer vast. Een paar van ons vallen letterlijk buiten de boot.

Na het raften rijden we naar Tyssedal omdat we morgen naar Trolltunga willen lopen. In Tyssedal blijkt echter dat je met de camper niet naar het startpunt mag rijden. De weg is te smal. We moeten daarom met de bus en weten niet precies hoe dat werkt. Te ingewikkeld allemaal om voor morgen uit te zoeken. We eten daarom iets en besluiten om morgen eerst maar te gaan skiën. Via Odda rijden we daarom naar Jondal. Onderweg worden we getracteerd op een mooie zonsondergang

Typisch Noors plaatje

In Jondal rijden we meteen door richting de Fonna Gletsjer. We willen overnachten onderaan de Gletsjer. Het laatste stuk is tol weg en kost € 10,00 per dag. Uiteindelijk rijden we in half schemer en in de mist de berg op. Dat was niet helemaal de bedoeling.

Oeps, dat was niet helemaal gepland

We komen veilig boven waar we alleen blijken te zijn., Dat wordt een rustig nachtje 🙂

 

Geef een reactie