Polnabrone Dolmen

Naast een bezoek aan de bekende maar o zo druk bezochte Cliffs of Moher maken we een mooie fietstocht door Burren National Park. Vanzelfsprekend bekijken we hét Hunebed van Ierland Polnabrone dat meer dan 3000 jaar v Chr op elkaar is gezet.

We verplaatsen als eerste de camper en zetten deze op de parkeerplaats van de pier waar de bootjes naar de eilanden vertrekken. Het is een betaalde plek maar voor € 3,00 staan we netjes. We laden de fietsen uit en fietsen 200 meter omhoog en 8 km ver naar de Cliffs of Moher.  Wat een drukte hier !

In de rij voor een foto ?

 

Het is een constante stroom van auto’s, campers en vooral bussen. Door de hoeveelheid bezoekers is alles ook volledig ‘gecultiveerd’ met asfalt paden, trappen, muurtjes, wifi langs de hele cliff, bankjes en verrekijkers. Wij vinden het een beetje zonde. De cliffen zelf zijn best imposant. Jammer dat er niet een heel klein beetje zon is. Nu blijft het allemaal een beetje donker.

200 meter boven de zee
En voor de kleur toch maar één met bloemetjes 🙂

Het waait nog steeds herfstachtig hard en dat geeft leuke plaatjes. Dat is dan weer een voordeel van zoveel bezoekers.

Met je haar omhoog !

Ook de oosterse lol van een selfie nodigt uit voor een foto. Je wordt er zelf ook vrolijk van toch ?

奶酪  =  Say Cheese in het mandarijns

We fietsen weer terug naar de camper en rijden daarna naar Corofin. Daar is een kleine camping van waaruit we kunnen fietsen en in het dorp schijnt een leuke pub te zijn volgens Trudy van Slakopreis. In Corofin aangekomen hebben we pech want de camping is vol. We parkeren de camper ergens, laden de fietsen uit en maken vervolgens een mooie fietstocht door Burren National Park

Op de fiets

Het landschap is hier heel bijzonder met heel veel rots, heel veel lagen en scheuren maar ook heel veel verschillende soorten flora. Indrukwekkend om te zien.

Rotsen, scheuren en flora

We fietsen dwars over de heuvels heen en dat is soms best stijl. Ook hier is een e-bike meer dan welkom.

Uiteindelijk komen aan bij Polnabrone Dolmen. Het is hier overigens veel rustiger dan bij de Clifs of Moher. Dat is wel fijn. Op een kale vlakte met rotsen en mooi bloemetjes staat één hunebed. Het totaal maakt het een mooi plaatje.

Poulnabrone

Het hunebed is ongeveer 3500 jaar voor Chr neergezet als ceremoniële locatie.  Geen graf dus zoals in Nederland.

 

We fietsen weer terug naar de camper en rijden vervolgens richting Galway waar we op de camping willen gaan staan. Onderweg komen we langs Kilmacduagh. Een ruïne met een prachtige ronde toren en meerdere gebouwen. Volgens wikipedia zijn de gebouwen verwoest door William de Burgh. Oprichter van de Burgh dynastie in Ierland. Nee toch ? Stuk gemaakt door Nederlanders ? Maar goed het staat er nog mooi te zijn.

Sfeervol in zwart wit

 

en nog een in kleur

We rijden nog een stukje door het nationaal park en tegen etenstijd komen we aan in Galway op O’ Hollorans Caravan park.

O’ Halloransvcaravanpark

Dat kan voor een nachtje maar is niet waar we graag staan. Morgen maar weer verder.

 

Geef een reactie