Op de fiets naar Ånghellervatn

Als we ‘s-morgens wakker worden in Suleskard ligt er ijs op de campingtafel. Wij hebben er niets van gemerkt maar koud was het dus wel. Met het zonnetje erbij is het heerlijk weer en kunnen we gewoon buiten van ons ontbijtje genieten.

We rijden een klein stukje en parkeren dan de camper in Haugen zodat we een tochtje op de fiets kunnen maken naar het Ånghellervatn.

Wat een fraai parkeerplekje !

We fietsen over een nette geasfalteerde privé weg langs prachtige natuur helemaal tot het ende van de weg.

Mooie hé?

Deze regio is met name in de winter heel erg druk. Lauglaufen en andere wintersporten zijn hier erg populair. Er zijn dus ook veel campings met heel veel vaste plaatsen die nu allemaal onbewoond zijn.

Vanzelfsprekend weer met de nodige watervallen

Na de fietstocht rijden we door. We willen vandaag niet zo ver rijden. Halverwege Tonstad staan we in dillema. Een leuke camping aan de rivier of nog klein stukje verder rijden. We kiezen het laatste. In Tonstad is een camping maar dat vinden niets. We rijden nog verder maar het blijkt dat er tussen Egersund nagenoeg geen camping of camperplaats te vinden is. Zelf een plekje vrij in de natuur is al lastig. We rijden dus verder dan we wilde maar komen wel op een mooi plekje uit: Bobilparkering Nordre Eigerøy. Een mooie camperplaats aan zee zonder voorzieningen. Voor € 15 kun je er een nachtje staan. Op het bord staat dat als je niet betaald dat je dan € 30 moet betalen 🙂 Een stukje terug is een camping van waarschijnlijk dezelfde eigenaar. Daar zijn wel voorzieningen.

Wat een plekje weer !

‘s-Avonds doen we een dappere poging om naar de vuurtoren te lopen. Dat blijkt toch iets verder dan verwacht dus halverwege staken we de strijd en besluiten we de volgende dag een nieuwe poging te doen op de fiets.

Wel mooi

Geef een reactie